Lättbakat

Jag är ju inte mycket för att varken baka eller laga mat; dels för att jag prioriterar annat och dels för att jag tycker att många recept innehåller trettioelva ingredienser som jag oftast inte har hemma.

Så för att jag ska baka tex måste det gå snabbt, lätt och inte kräva ingredienser jag ibland knappt hört talas om 🙂 .

Nyligen hittade jag detta recept….

….och det var så enkelt och gick så snabbt att jag gav mig i kast med det och resultatet ser ni på bilden.

Det man kanske inte ser är att det är mindre rutor utskurna så allt är inte en enda stor klump som bilden kan ge sken av.

Kakorna är ganska söta så man kan minska på sockret tycker jag eller så bryter det av fint med tex vaniljglass.

Har man barn kan de absolut hjälpa till med kakorna då det mest handlar om att röra ihop allt och sedan trycka ut det på en bakplåt.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Maria

  Jättekonstigt, EXAKT det receptet gjorde jag också förra veckan. Hittade du det på fejan? Jag serverade med grädde och hallon och björnbär och det blev stor succé hos dem jag bjöd. Faktiskt även hos mig själv, och jag är lite kinkig med saker jag gör själv.
  Jag gjorde den i lite mindre form så den blev tjockare och enligt devisen att ingenting kan vara för sött klämde jag på med sirapsburken rakt ner i smeten.
  Verkligen enkelt recept, som kladdkaka, man smälter smöret och sedan i med allt i samma kastrull/bunke. Och gott.
  Vilket sammanträffande!!!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>