Tisdag- easy come, easy go?

Nu får ni hålla tummarna att jag, min oskicklighet till trots har rätt när jag påstår att Frenchie varken kändes halt igår eller idag.

Tyvärr är mitt omdöme vad gäller att konstatera hältor i allmänhet och vilket ben det gäller i synnerhet definitivt inget att lita på- det hymlar jag inte med.

Således vill jag aldrig uttala mig om andras hästar utan att noga poängtera detta på förfrågan för säger jag att hästen inte ser halt ut kan den mycket väl vara det och påstår jag att det nog är höger fram så är det säkert vänster bak, typ.

Hur som helst så kände jag i alla fall tydligt en liten ojämnhet på Frenchie både i lördags och söndags och inget alls igår och idag- det är det enda jag kan säga.

Och jag funderar som så ofta på det här med hästar och ”ett ögonblicks verk”.

Ni minns kanske hur Fredrik Jönssons Cold Play, värd många miljoner, bröt benet vid longering?

Tänk vilken tur att det var Fredrik själv som longerade; jag skulle inte vilja vara tex en hästskötare som skulle försöka förklara detta väldigt osannolika scenario och många hade säkert tänkt att versionen var tillrättalagd.

Jag såg ju Frenchie skena omkring i hagen med egna ögon och funderar nu på vad som hade hänt om jag inte hade rusat in och stoppat honom relativt snabbt?

Men det är så klart helt meningslöst att fundera för det leder ingen vart och jag kan inte känna att det som hände kunde ha förhindrats på något vis. Och därför kan det också hända många gånger till!

Min enda tröst är att Frenchie vanligtvis är mycket stillsam i hagen och sällan gör annat än skrittar men djur är djur och så måste det så klart få vara!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Christiansson

    Med tanke på att lille Raffe 11 kg, fick en muskelbristning i bogen/axeln(vad heter det på en hund?) efter att hoppat ner från sängen så är allt möjligt.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer helt och jag tycker snarare att det är ett under att det inte händer MER med våra djur.

      Molly halkade i vår trätrappa upp till ovanvåningen (jag såg det) och ramlade ner x trappsteg. Hon kunde ärligt talat lika gärna brutit nacken vilket jag knappt kan tillåta mig att tänka.

      Vi klistrade på sådana där halkskydd efter detta (svarta remsor), ”förstörde” lite trappans utseende men så klart är säkerheten viktigast!

      Svara
  2. Eva

    Och min vovve gick ut o nattkissade kl 22 en lugn söndag kväll. Kom in skrikande på 3 ben. Avslitet korsband. Hur hände det på 5-10 min ??

    Svara
  3. Eva

    Eller kaninhål som fanns då. Nu är alla kaninhål täckta med när o marktegel o kaninerna har flyttat.
    Inte snyggt men som er trappa- säkerhet först.
    Gjorde likadant m vår trappa till gästvåningem/ gillestugan när mina syskon barn var små. Nu 27/30.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>