Lördag- halm

Idag har jag säkrat strö till Lillis för ett år framöver genom att baxa upp de 55 balarna halm jag hämtade igår på loftet.

55 balar räcker så klart inte ens till min extremt renliga ponny men med de 40 jag hämtade förra året och 25 som är kvar sedan förrförra året så ska det nog ordna sig.

Jag skulle absolut kunna strö med spån även till ponnyn men dels är han van vid att stå på halm, dels får jag även denna gratis och slutligen så gör den lilla mängden inte att stacken fylls mycket mer än om jag hade använt spån. Jag är rätt så övertygad om att han inte äter ett strå av halmen men han skulle kunna göra det i teorin i alla fall och det är ju bra 🙂 .

Vad gäller halm så kan ni som bor i mina trakter och som behöver småbalshalm kontakta mig så kan jag förmedla kontakt med en bekant som säljer vetehalm för 15:-/ bal.

Vädret är exakt som igår och så även min ridning av Frenchie.

Jag har tagit in hästarna en stund även idag eftersom i alla fall Frenchie tycks vilja komma in.

På tal om detta såg jag igår när Henrik och jag körde till Nilos bete 3 hästar som stod med täcken på sig i hagen !!!!

Observera alltså att det var runt 28-29 grader och sol utan ett moln på himlen och nej, det var inga insektstäcken.

Jag vill inte ens använda insektstäcke till Frenchie fast jag har 2 stycken för jag tycker det blir för varmt….jag sprayar honom hellre.

Idag skulle jag förresten ha varit och tävlat men jag strök mig ju förra lördagen när Frenchie kändes halt.

Med facit i hand ska jag nog inte sörja den uteblivna starten då tävlingsplatsen låg väldigt långt bort och klasserna dessutom reds i ridhus.

Att köra många mil, rida inomhus i nästan 30 grader och möta ETT enda ekipage (ja, klassen bestod av en startande såg jag i Equipe nyss)….näe…roligare kan man faktiskt ha det!

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Det finns säkert de som tycker att JAG är en överanvändare av täcke (vid regn ffa) men detta tycker jag överstiger alla gränser.

      Svara
    • Birgitta

      Min ponny har redan satt lite vinterpäls och var svettig när jag släppte ut dom ur det svala stallet i eftermiddags.

      Så täcke utomhus i detta väder är fullkomligt obegripligt för mig och ffa på alla tre hästarna jag såg. Hade det varit en av de tre kunde det kanske funnits någon förklaring till varför just denna specifika häst behövde ett täcke.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>