Samma sommartankar

En del åsikter/ agerande har jag ändrat mig kring över tid även vad gäller sol och bad-semestrar (jag skulle tex idag definitivt inte sola toppless som jag gjorde som 20-åring även om mina bröst ser likadana ut så det är inte av DEN anledningen) medan annat klarar tidens tand.

Nedan 3 exempel:

* Foppatofflor är sett till sitt pris det absolut bästa/ mest multianvändbara skodonet på stranden enligt mig.

Ja, de är fula men de är outslitliga, enkla att ta av och på utan att glida av i vattnet, de gör att man kan gå på steniga havsbottnar och på brännande sand, man kan skölja av dom utan att materialet påverkas och de väger ingenting.

*Att sola utan solkräm med hög solskyddsfaktor, i alla fall de första dagarna är komplett vansinne och att be om sönderbrända kroppsdelar. Att gå runt illröd från dag 1 på semestern är varken snyggt eller skönt när man ska sova och huden svider. Ändå ser jag ofta kritvita människor leka med, tja om inte elden, så den nästan lika farliga solen.

*All-i inklusive-maten har oförtjänt dåligt rykte så vida man inte är en gourmet som gärna äter på Guide Michelin-etablissemang.

Maten är oftast nästan överdrivet varierad och mycket fräsch och jag undrar vad man brukar äta hemma om man inte kan hitta något gott på de dignande borden?

Jag gissar att man antingen uttalar sig utifrån EN dålig erfarenhet för 20 år sedan, är otroligt kräsen och beroende av mycket ”markerad” kryddning eller så vill man helt enkelt gnälla för att man ”hört från någon som hört från någon” att maten var trist.

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Angående All-inclusive maten läs buffé.
    Jag är alldeles övertygad att man kan hitta mycket både gott och fräscht speciellt om man kommer tidigt. Passar också en gourmand då man kan äta nästintill obegränsade mängder.
    Att jag föredrar gourmet mat och bordsservering är för att jag hellre äter lite och väldigt gott samt uppskattar att sitta avskilt i lugn och ro i vacker miljö och gärna länge. För mig är hela upplevelsen lika viktig som maten.
    Någon mistral antydde därför att jag passade på stora lyxhotell. Hon vet som vanligt inte vad hon pratar om uppenbarligen. En gourmet föredrar det exklusiva alltså kvalite före kvantitet/storlek. Jag föredrar alltså boutique hotell och små personliga restauranger.
    Det är väl tur att det finns något för alla !

    Svara
    • Birgitta

      Ja, man är olika.

      Jag låter priset styra till viss del då jag varken vill eller kan betala vilka priser som helst.

      Och jag åker hellre på 2-3 billigare resor/ år som vi gjorde innan Corona än lägger allt krut på EN resa.

      Sedan är vi som jag sa till Henrik igår ohyggligt priviligierade som ens KAN resa.

      Det räcker med att försöka sätta sig in i levnadsvillkoren för en del anställda man ser på diverse resmål , ffa i andra kontinenter för att fatta det…

      Svara
      • Eva

        Vill bara tillägga att jag faktiskt inte är speciellt förtjust i Michelinrestauranger även om jag ätit på väldigt många m min man. Tycker maten är för konstlad. Det finns väldigt mycket bra SMÅ restauranger
        under den nivån.

        Svara
        • Birgitta

          Jag är för mycket ”kött, potatis och sås-ätare” för att uppskatta det du kallar konstlad mat och mycket hade jag inte ens velat prova oaktat pris.

          Svara
    • Minstral

      Nej, jag menar att vi är olika och kan kanske acceptera det. Du är ju i vanlig ordning sjukt otrevlig. Trist!

      Svara
    • Minstral

      Jag vet att det finns både små och stora lyxhotell. Det är dock inget som passar mig. Jag vill ha det genuina omkring mig. När det gäller solstolar så väljer vi alltid hotell som ligger vid stranden så vi kan välja stolar där även om det kostar. Jag ligger inte i en stol hela dagarna utan är ute och går mycket gärna ute på landsbygden. Sen skulle jag aldrig resa till ex Thailand eller Saudiländer då jag värnar om människor och inte vill sponsra diktaturer. Turismen kommer inte befolkningen till del utan det finns andra sätt att sponsra.
      Som sagt så är man olika, jag vill se och uppleva mycket när jag reser och inte ligga vid en pool dagarna i ända.

      Svara
      • Birgitta

        Jag vill också helst inte bara ligga vid en pool på semestern utan gärna göra några utflykter beroende på resmål.

        Just denna resa blev liiiite väl mycket ”bara sol och bad” men jag tyckte inte att det fanns så mycket som lockade att besöka och valde denna gången resmål mest för att öht komma iväg ”någonstans”eftersom JAG kände mig osäker på om det ens skulle gå att resa.

        Vi bokade resa förra sommaren men den blev inställd av Tui.

        Svara
  2. Anna

    Jag var på en konferens utanför Atlanta i USA en gång för kanske tio år sedan. Konferensen hölls på en slags resort, och både lunch och middag var buffé. Jag älskar mat från Sydstaterna generellt, och det fanns så himla mycket att prova att jag inte ens kunde ta av allt jag ville ha. Sista lunchen stod jag framför utbudet av pajer och försökte välja vilka två jag skulle ta, för jag visste att jag aldrig skulle orka prova alla fem-sex som fanns. Måste ha sett alldeles förtvivlad ut för en i personalen kom fram och sade ”Honey are you alright ?” och jag fick ju då erkänna att jag var ledsen för att jag inte skulle kunna äta ALLA pajerna hahaha.

    Svara
  3. Minstral

    Jag har alltid foppatofflor, smörjer aldrig in mig och skulle aldrig åka all inclusive. Vi är olika helt enkelt. Dessutom tycker jag att fötter är fina.

    Svara
      • Minstral

        Jag är mycket i skuggan och läser. Är ju i solen när jag badar. Brukar smörja i början men sen glömmer jag det. Bränner mig och är röd på kvällen och brun dagen efter.
        Jag har ju som du alltid Foppatofflor men i år köpte jag dessutom ett par såna tighta badskor, ett måste om man ska bada på Kretas lite steniga stränder.

        Svara
        • Birgitta

          Jag har dig i fortfarande ”färskt” minne efter din olycka i havet.

          Försöker vara så försiktig jag kan när jag går på stranden, i havet och utmed poolområdet som kan vara förrädiskt halt.

          Klipporna här har tex sylvassa utstickande spetsar och jag tror på fullt allvar att man hade kunnat få genomborrade kroppsdelar och inte ”bara” rejäla skrapsår om man föll och landade riktigt illa.

          Svara
          • Minstral

            Det är efter den olyckan jag är sjukt försiktig. Vill aldrig mer tillbringa min semester på sjukhus. Dessutom hamnade min syster på sjukhus pga vätskebrist när de var i Cypern. Så vår semester denna gång var försiktiga steg och massor med vatten.

          • Birgitta

            Oj!

            På den här Fb-sidan om Cypern där många svenskar är aktiva har det ibland varnats för hettan och de har uppmanat att man måste dricka mycket.

            Vi har nog haft tur för även om det har varit varmt 24/7 så har det inte varit outhärdligt och vi har dessutom haft ett parasoll samt badat mycket i havet.

            Visst har vi druckit mer vatten/ läsk än hemma i Sverige men inte litervis…

            Hemskt för din syster och verkligen inte något man vill uppleva.

  4. Minstral

    Lite det som var fällan för min syster, de badar väldigt mycket och kände därför ingen törst.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>