Målningstips till stallägare

Igår målade jag mina stalldörrar och medan jag gjorde detta slogs jag åter igen av hur tacksamt det är att måla med Falu rödfärg och hur snabbt och lätt man kan fräscha upp slitna ytor med några snabba penseldrag.

Jag skulle lätt kunna bli ambassadör för denna färg som jag skulle rekommendera alla med inackorderingsstall att använda om möjligt.

Jag har genom årens lopp noterat att de flesta boxar som hyrs ut…tja och ärligt talat många andra också…ser rätt så trista ut vad gäller målningen.

Även om många stall genomgår en årlig rejäl tvätt, ibland med högtryck så är det inte alls lika vanligt att boxarna målas och det är synd tycker jag för det ”lyfter” utseendet massor.

Jag minns hur i princip hela ”min” ridskola Malmö Civila Ryttareförening (MCR) var målad med Falu rödfärg och då snackar vi + 50 boxar bland annat.

Det som var bra var att vi som hade våra hästar uppstallade där fick färg gratis om vi ville måla våra egna boxar och eftersom detta gick så snabbt och färgen torkade på bara någon timme sommartid så tog i alla fall jag och flera andra chansen att få/ bibehålla en snygg box.

Och här kommer mitt tips till stallägare som använder sig av målade boxar:

Erbjud alla inackorderingar gratis färg och ställ som krav i kontraktet att boxen måste målas inom en viss (ganska kort) period på sommaren.

Eller så får de inackorderade betala för färgen via en engångssumma på stallhyran men fortfarande måla själva.

Sedan står det ju var och en fritt om man vill acceptera detta krav eller ej men för stallägaren blir det ett enkelt sätt att hålla stallet snyggt/ snyggare.

Jag vet redan stall där det i kontraktet finns krav om att man måste delta i den årliga stalltvätten så då kan man lika väl kräva målning av boxen tycker jag.

Att måla en box tar verkligen inte någon längre stund och kräver inga skills- klarar man inte det så skulle jag inte våga ta emot en sådan person i mitt stall ärligt talat för då har man nog mer än tummen mitt i handen med även annat som behöver göras i ett stall.

Bilden föreställer min förra whippet Soya i en box på MCR!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tvättar och målar varje år. Blir inte så jobbigt när man håller efter det.

    Svara
  2. Rackemarie

    Vi har en typ av väggmatta i de flesta boxarna. Högtryckstvätt och sedan klart. Tyvärr inte i Barbies… .

    Svara
  3. Eva

    Är Soya valp på bilden eller bara pytteliten ??
    Hoppas Veterinärkontrollen idag gick bra för Frenchie?!!

    Svara
    • Birgitta

      Soya var faktiskt aningen större än Molly men vinkeln på bilden är nog lite ”konstig” plus att det är mycket halm i boxen.

      Ang Frenchie gick det bra tack och halleluja.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>