Onsdag- vetcheck och en massa havre

Jag började denna morgon med att köra Frenchie till en närliggande klinik som jag planerar att ha som ”hemma-klinik” framöver.

Jag ville göra en vetcheck efter Frenchies vila samt eftersom jag idag har ägt honom ganska precis ett halvår; tiden då det inte är helt ovanligt att hästar börjar visa olika former av skador pga ägarbyte.

Jag har absolut inte misstänkt att något inte står rätt till med Frenchie men vis av både egen och andras erfarenheter så är det tyvärr verkligen inte alltid man som ryttare/ ägare märker olika småskavanker förrän de utvecklats till större skador som kanske hade kunnat åtgärdas/ läka fortare om man vetcheckat hästen regelbundet.

Samtidigt ÄR det svårt det där för hästar kan ju skada sig 24/7 och man kan inte åka till en veterinär en gång i veckan/ månaden ”bara för att kolla….”.

Men nu vet denna veterinär hur Frenchie ”brukar” se ut/ röra sig och det tror jag är viktigt vid ett långsiktigt samarbete.

En ytterligare bonus är att denna veterinär tävlar dressyr själv samt att vi har samma hovslagare!

Hur som helst så fick Frenchie en imaginär OK-stämpel i rumpan och ägaren kunde nöjd köra vidare med honom till nästa stopp; havrehömtning!

Bonden jag köpt havre av i flera år bor ganska nära kliniken och med dagens bensinpriser gäller det att samordna körningen till x platser så mycket det bara går tycker jag.

Idag köpte jag 175 kilo havre som kommer att räcka i många månader eftersom det mest ges som ”krubbskrammel som inte grisar ner boxarna” 🙂 🙂 🙂 !

Priset, 2:90/ kilo är mer än överkomligt om jag jämför med vad havre kostar på tex Granngården…..11:25!!!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Så underbart att Frenchie är OK trots sin lindriga hälta för några veckor sen.
    Dum fråga- lastade Du in havren i släpet hos Frenchie?? Isåfall verkar han inte speciellt lättskrämd?!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, DEN hältan (som höll i sig i 2 dagar) var jag inte så bekymrad över utan ville delvis kolla så att han inte hittat på något ytterligare under den veckan jag var bortrest eftersom han dels inte reds dels jag inte kunde kräva att min eminenta hästpassare skulle bokstavligen PASSA hästen varje minut i hagen. Dessutom var det som sagt ”dags” med en checkup, något jag slarvat väldigt med vad gäller tidigare hästar men där jag ska skärpa mig.

      Och ja, jag lastade in några tunnor i släpet bredvid Frenchie och några i bilen. Han brydde sig inte.

      Samma hos veterinären; skötte sig oklanderligt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>