Fredag- Mandelmanns

I morse red jag lite längre och med lite högre krav på utebanan och det kändes bra.

En stund senare åkte jag och Henrik på en sedan länge planerad utflykt; till Mandelmanns trädgårdar.

Jag kan inte påstå att jag har följt serien slaviskt, långt därifrån men de senaste månaderna har jag sett delar av rätt många avsnitt när jag kommit ihåg att slå på tv:n och jag har gillat en hel del av det jag sett.

Det där med självförsörjning och återbruk tex och hade jag varit yngre och/ eller vi hade flyttat till Ryhus för 20-30 år sedan hade jag nog utvecklat den sidan av mitt liv mycket mer.

Mandelmanns trädgårdar var värt ett besök tycker jag, framför allt om man är mycket trädgårds/ odlingsintresserad vilket jag inte kan påstå att jag är men jag tyckte det var fint ändå.

De odlar verkligen allt möjligt; jag såg både enstaka citroner och apelsiner växa, en hel del vindruvor, massor av äpplen och så alla sorters grönsaker som man även kunde köpa med sig hem till enligt mig mycket dyrt kilopris.

Hatten av för Mandelmanns som gjort en affärsidé av sitt livsverk och av bokningarna på nätet att döma går det bra för dom.

Kul att ha sett detta tycker jag och det tog en knapp timme att köra dit.

Jag kommer att lägga upp ett separat inlägg med fler bilder jag tog för de intresserade lite senare.

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Det finns massor man kan göra även i det lilla och jag hoppas och tror att folk i allmänhet kommer att ”vakna” lite nu när så mycket har blivit väldigt mycket dyrare.

      Gamla husmorsknep kommer att väckas till liv, folk kommer att odla mer där de kan, ta tillvara frukt/ bär, inte slänga så mycket mat osv. Mark my words!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>