Outslitligt eller slit och släng?

Kolla på bilden! Visst är det väl så?

Medan jag tycker att det har uppfunnits massor som underlättar våra liv såååå mycket så har KVALITÉN på mycket rasat enormt mycket, framför allt när det gäller elektronik och vitvaror.

Numera verkar det som att man ska räkna med att allt möjligt ”ska” gå sönder inom bara några år och jag har väldigt svårt för denna slit och släng-produktion.

Jag minns min första dammsugare som jag fick av min pappa när jag flyttade till en egen lägenhet. Den hade han hittat i något soprum och lagat och jag hade den i huuuur många år som helst.

Samma med spis, kyl och frys i tidigare lägenheter.

Jag har fortfarande till dags datum en klockradio som jag fick av en stallkamrat för över 25 år sedan- den kostade inte många kronor då men fungerar perfekt ännu! Skitful men nu har det liksom blivit en grej att den ska finnas med mig och det ska bli intressant att se hur länge den ska ticka på.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Victoria Svejme

    Apropå klockradio, jag har en fin rosa som jag bytte till mig när jag var tretton . Funkar finfint fortfarande, 41 år senare

    Svara
    • Åsa

      Samma sak med jeans!
      Jeans idag håller några år, absolut.
      Jeansen från 90-talet som min man sorterat ut är numera dotterns favoriter. Helt otrolig kvalitet!

      Svara
  2. Nina Brynefall

    Jag sällar mig till klockradioskaran – den jag använder fick jag i julklapp när jag gick andra året på gymnasiet!
    Då hade displayen på min gamla börjat slockna i vissa siffror.

    Svara
  3. Cia

    Och jag har en microvågsugn som jag fick när jag var 16 och flyttade hemifrån. Då hade den stått i källaren hos mamma i något år.
    Den används fortfarande dagligen TJUGOSJU år senare. Det tycker jag är imponerande!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>