Blandad kompott

Minns ni hur det varnades lite överallt för att stråfoderpriserna skulle skjuta i höjden i år pga både dyrare gödning, plast och diesel?

Jag tillhörde dom som av rädsla för ovanstående köpte fjolårssilage, dels pga priset (2:-/ kg) men också för att värdena var utmärkta och TS-halten nästan som hö.

Igår gjorde jag av ren nyfikenhet en liten förfrågan på nätet huruvida priserna BLEV högre och det är som rubriken säger verkligen blandad kompott.

Medan ungefär hälften av de som svarade (totalt ca 60 personer) uppgav att de inte fått någon eller en ytterst försumbar prisökning (en hade t.o.m. fått fodret billigare i år pga god skörd) hade andra fått allt från märkbara till stora prisökningar.

Själv gissar jag att det beror på många olika parametrar om man fått en höjning eller ej.

Var i landet man bor, hur skörden varit just i den delen av Sverige, vilka kontakter man har med olika bönder, krav på fodret (analys, lager plast), storlek på balarna osv.

Så det går inte att säga något tvärsäkert mer än att vissa har varit lyckligt lottade och andra inte alls. Typ.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>