Fredag- ny plats, gamla bekanta

Jag fortsätter att ta med mig Frenchie till nya tävlingsplatser när tillfälle ges så idag var vi i Skabersjö och kände på deras bana inför helgens tävling.

Många klubbar ger numera ryttarna denna möjlighet vilket är toppen men jag var sen med att anmäla mig så när jag väl fick tummen ur var alla tider till idag bokade!

Jag förbannade min slöhet och skrev en gnällig kommentar för att beklaga mig till en bekant som jag vet tävlar för klubben och som jag dessutom hade ridit ihop med på förra veckans öppna bana inför den helgens tävlingar.

Och vet ni…denna snälla människa erbjöd mig att få rida tillsammans med henne på hennes tid! Verkligen generöst och observera; inte alls därför jag skrev till henne. 

Väl i Skabersjö skötte sig Frenchie utmärkt och jag var jättenöjd.

Jag träffade dessutom hur många gamla bekanta som helst på den korta stunden jag var där och det mest osannolika var att en kvinna till häst approachade mig och frågade om jag var Birgitta.

Visade sig vara min klasskamrat från grundskolan (!!!) som jag inte sett på 40 år men hon påstod att ”en del ansikten känner man igen” 🙂 !

Kuriosa med denna kvinna är att det är hennes förtjänst att jag började rida!

Hon red sedan några år tillbaka när jag fick för mig att jag ville börja men jag tänkte att jag var ”för gammal” (runt 14-15) och att jag skulle bli utskrattad om jag red ihop med en massa småbarn.

Min klasskamrat försäkrade mig att man kunde börja rida oavsett ålder, hon tipsade mig om ridskolan hon red på (ryttarföreningen jag fortfarande tävlar för) och tja…på den vägen är det!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Annelie Magnuson

    Fin historia om din gamla vän – och fint exempel på vad det kan betyda med en enkel vänlighet och lite hjälp.

    Svara
    • Birgitta

      Tack.

      Och ja, det kostar ibland så lite att hjälpa varandra och man vet aldrig när man själv behöver hjälp.

      Angående idag tex så hjälpte jag denna ryttare förra veckan genom att sätta mig vid domarbordet med Frenchie bredvid för att hennes häst skulle vänja sig vid bordet. Kanske var detta hennes sätt att tacka eller inte men hur som helst så hjälptes vi åt även idag och det blev bra.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>