Underbart är kort eller när snålheten bedrar visheten

Jag har tidigare haft jeansridbyxor och tyckt att de har varit både snygga, jättesköna och med perfekt passform.

När de senaste (ett par svindyra Pikeur) gick sönder ville jag ha ett par nya och…long story short….hittade ett par på Horze hemsida.

Jag gillar inte att köpa kläder osedda men tyckte att priset var så lågt att jag vågade chansa och nog blev det en chansning.

När ridbyxorna kom fick jag nästan en chock; tyget var fan i mig LÖVTUNT!!!

Själva modellen på byxorna var bra, de satt som en smäck men som jag sa till Henrik ”om de håller för 10 gångers användning kommer jag att bli förvånad”.

Och nej, jag behövde inte bli just FÖRVÅNAD men däremot sur, irriterad och trots allt nästan full i skratt ändå för ridbyxorna gick sönder efter bokstavligen 10 MINUTER i sadeln.

Och då red jag inte över Klippiga bergen i orkan och snöstorm eller genom ett fält av björnbärsbuskar, tistlar och taggiga rosor utan jag travade under lättridning i ridhuset !?!?

Detta var när jag värmde upp inför Nina-passet senast så det blev ju en viss distraktion inför själva träningen.

Så dagens tips; köp INTE ridbyxorna Delia hos Horze 🙂 🙂 🙂 !

17 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Skojar du?!?! Jag är drottningen av reklamationer sedan en miljon år tillbaka så GIVETVIS är byxorna redan tillbakaskickade några timmar efter att de gick sönder.

      Detta är ju ett solklart fall!

      Svara
        • Birgitta

          Om inte pengarna sitter på mitt konto som de ska blir det mest trist för Horze.

          Jag har råd att förlora några ynka hundralappar men detta är så solklart att allt annat än 100 % återbetalning skulle förvåna mig enormt.

          Svara
      • Maria

        Ha, ha, ja du är verkligen drottning av reklamationer! Jag har faktiskt inspirerats lite (mycket) av dig och hör numera oftast av mig till säljande företag när saker inte håller måttet. Så det är bra och tack för det.

        Handlar nästan bara på nätet numera, fast jag bor i en storstad, och det märks dock tydligt att en del företag gör allt för att slippa undan, det ska vara originalförpackning, kvitto och helst lapparna kvar (för man använder/tvättar ju saker med lapparna på…)

        Nå, i vilket fall hör jag numera åtminstone av mig till företaget och berättar, så det ska du ha tack för! Är än för lat för att släpa mig till postinlämning och ligga ute med porto, men det kanske kommer…

        Svara
        • Birgitta

          Roligt att läsa!

          Och en viktig aspekt vid reklamationer tycker jag är SYFTET och INTE priset!

          Ibland säger folk ”jamen xx var ju så BILLIG…”

          So what? Spelar ingen roll om ett par ridbyxor kostar 50 kronor; säljs de som ridbyxor ska de hålla för….ridning!!!

          Svara
        • Birgitta

          Jo, jag vet och tycker det är så synd så jag har använt bloggen till att tjata ihjäl mina läsare om att ”reklamera mera”.

          Svara
          • Anneli Kristensson

            Ja man kan inte godta vad som. Sedan är det bra för butiker att veta om någon specifik vara är måndagsexemplar då de får inte en massa reklamationer på just den.

  1. Ulrika Arndorw

    Ser framför mig hur du rider över Klippiga bergen i orkan. Stackars Frenchie… Man kan ju inte låta bli att undra hur ni hamnade där…

    Svara
    • Birgitta

      Jag har, så vitt jag kan minnas, bara beställt därifrån en gång tidigare och då var det ett tillskott så det var liksom svårt att få fel.

      Svara
  2. Linda Stridh

    Jag har köpt en jacka på Horze för många år sedan, den hållt bra även idag. Du kanske råkade ut för ett sk måndags ex. Fast lövtunna låter ju sådär när det är ridbyxor.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, tyget var nästan ”näsduks-tunnt” så i sak blev jag inte förvånad att de gick sönder. Trodde dock de skulle hålla för några gångers ridning iaf 🙂 🙂 🙂 !

      Svara
  3. Frida

    Trist med så dålig kvalité. Jag har bara bra erfarenheter av deras ridbyxor, de har suttit bra och hållt länge. Annat är det med Pikeur nu för tiden, förr höll de ju i evigheter men har helt slutar köpa Pikeur för tyget är så klent att det blir hål i grenen jättesnabbt.

    Svara
  4. Ingela

    Tack för ”varningen”.. Jag kollade på denna modell.. Men har inte kommit till skott att beställa, och nu gör jag det inte.
    Men jag kan bli arg av slöseriet med jordens resurser.. Varför kan det inte tillverkas grejer som håller .. sluta locka oss med låga priser . Trots allt har ju miljö och resurser belastats för att tillverka skiten oavsett om det reklameras och kastas ..
    Och.. såklart är pengar inblandade,, För företagen tjänar på det, hur många behåller skitet/blir inte färdiga till att reklamera och skapa besvär för säljaren. Hade det blivit mer tryck på de som säljer så..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>