Oduschad

På tal om mitt inlägg för någon dag sedan om att jag i princip aldrig duschar mina hästar kommer här en bild på hur Frenchie såg ut direkt när  jag tog av honom täcket igår.

Jag äger ingen ryktborste och ägnar inga längre stunder åt att borsta honom men uppenbarligen gör jag något rätt ändå för på denna bilden har jag som sagt precis tagit av täcket.

Sedan ska jag säga att även om jag inte duschar Frenchie så tvättar jag nästan alltid av hans sadelläge med en svamp och lite varmvatten efter ridning.

Just den delen av kroppen tycker jag är viktig att hålla ren och det är ju främst där han svettas.

Jag är lite allergisk mot intorkad svett och tycker inte heller att man får bort detta bra genom att bara borsta pälsen om man inte verkligen skrubbar den hårt med diverse borstar och Frenchie gillar inte när man ”river runt” i sadelläget.

Kolla förresten så mörk han har blivit sedan han var nästan fjording-gul i somras. Det har jag ingen bild på för jag tyckte att han var rent ut sagt ful i hårremmen då men sedan dess har jag dokumenterat färg-utveckligen:

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>