Söndag- en riktig mus och två låtsasormar

Det finns fortfarande många saker som jag kan säga ”jag har aldrig ……med Frenchie” men nu kan jag stryka en sak från listan i alla fall; klippningen!

Som jag trodde var han helt obrydd av att bli klippt men som jag borde ha anat var både klippmaskinens sladd och förlängningssladden förklädda ormar som var VÄLDIGT FARLIGA!

Att jag borde ha misstänkt att Frenchie skulle reagera på sladdarna är för att han även gör stora ögon när jag drar duschslangen genom stallet.

Men lite nervositet till trots så gick det utmärkt med klippningen och absolut är det klart mindre yta att klippa på en 166-centimeters häst mot Vickes 173.

På tal om Vicke brukade han vid denna tiden på året redan varit klippt sedan en månad tillbaka medan jag har kunnat vänta med Frenchie.

Men nu är det 15 grader ute och han var rejält svettig efter ridbanepasset igår så det var dags kände jag.

Idag har Frenchie vilodag så det passade bra med denna syssla även ur den aspekten.

För några dagar sedan såg jag en liten mus i den lilles box och bestämde  mig därför igår för att sätta igång med förhoppningsvis ”motande” åtgärder.

Jag gillrade en musfälla med lite bröd och redan i morse hade den fyllt sin uppgift.

En död mus på gödselstacken senare hoppas jag att hans vänner bevittnade giljotineringen och insåg att det är bättre att försöka snoka efter föda någon annanstans (jag har allt foder i platsstunnor med lock).

Idag fyller den här mannen år så vi har varit ute och ätit och därefter veckohandlat.

Jag passade på att handla lite foder på Börjes och konstaterade att det inte bara är människomaten som har blivit dyrare. Vetekli som kostade 129:- tidigare kostar nu 175:- så det är inte enstaka kronors höjning precis….

3 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Ha ha…sådant blir inte långvarigt hos godis-Birgitta så mössen får nöja sig med bröd. Ponnyn får sin dagliga medicin inrullad i en bit Lingongrova så bröd finns alltid.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>