Kostnad för klippning

Jag påtalar ibland hur allt möjligt har blivit dyrare men inser, efter att ha läst en tråd om detta igår att kostnaden för att få sin häst klippt verkar vara densamma sedan hur långt tid tillbaka som helst.

Jag ser att det fortfarande erbjuds helklippningar för runt femhundralappen; det var vad jag tog betalt för mer än 10 år sedan!

Eftersom det idag går att köpa en klippmaskin relativt billigt är min gissning att det är fler som slåss om detta extraknäck = går inte att höja priset och ändå få kunder?

När jag var yngre och inte sällan hade ont om pengar var jag själv tacksam över att kunna klippa några hästar som sidoinkomst och då gav jag mig också i kast med att klippa hästar jag idag inte hade gått i närheten av (=farliga).

Idag behöver jag tack och lov inte riskera mitt liv med just denna syssla och ids knappt klippa min egen snälla häst (även Vicke var sanslöst snäll att klippa), än mindre åka runt och klippa andras ibland rädda/ ouppfostrade djur.

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Karolina Cappelli Lindholm

    Tänkte samma sak här om dagen.. typ -04 tog jog 500kr

    Svara
    • Birgitta

      Säger kanske något om hur mycket en del hästmänniskor trots allt behöver pengar och påminner lite om diskussionen med stallplatser för att tjäna några ynka hundralappar.

      De sista åren jag klippte andras hästar var på anläggningen jag stod (=ingen extra tid för körningen) och bara om det var en snäll häst.

      Att köra x mil för att klippa någons stissiga myskoxe på en smal stallgång i ett svinkallt stall skulle JAG inte drömma om att göra ens för det dubbla idag men har all respekt för att man ibland måste ”sälja sig”. För hästklippning är ju knappast något man gör för att det är särskilt roligt….

      Svara
      • Karolina Cappelli Lindholm

        Precis så, stog på en stor anläggning o klippte ibland nån häst.
        Ibland lånade jag istället ut maskinen.

        Men lite samma sak med vad de kostar att träna. Samma pris 20 år senare typ

        Svara
        • Birgitta

          Tror att många tränare kommer att få det svårt framöver.

          Att betala +500 för en träning OCH ev bensin kommer att bli strået som knäcker många kamelers ryggar förutspår jag.

          Svara
  2. Fia Pobog

    Glömmer aldrig när jag gjorde misstaget att ta på mig att klippa en shetlandsponny. ”Det kan ju inte ta så lång tid” tänkte jag. Men den pälsen och den underullen… Det tog typ tre timmar och flera omgångar att komma igenom och sen fick jag lämna in maskinen på genomgång efteråt. Och då har vi inte nämnt det faktum att man nästan fick ligga på golvet för att komma åt emellanåt!

    Svara
    • Birgitta

      Jag har gjort en liknande förlust en gång.

      Klippte en urdum häst som sparkade mig så att klippmaskinen föll till marken och skären bröts. Fick en hundring som plåster på såren, nya skär kostade typ 500:-.

      Med facit i hand skulle jag aldrig klippt denna galning och ffa skulle jag ha överenskommit att allt som förstördes skulle ersättas till fullo.

      Och jag visste att hästen var jättesvår så det kom inte heller som en överraskning…

      Inte ofta jag är så korkad!

      Svara
        • Birgitta

          Just detta kräk hade sparkat ner föregående klippare som nu gick på kryckor. Mitt ego och tanken på pengar lockade för mycket .

          Observera att hästen hade fått Domosedan, stod i en tvångsspilta på en klinik, hade en brems runt örat och en runt näsan och hade ändå närvaro nog att sparka mig !

          Svara
  3. Minstral

    Jag klipper riktigt bra men hatar att klippa. De gånger jag har klippt andras hästar tar jag 1500.

    Svara
    • Birgitta

      Wow! Finns det verkligen folk som betalar denna summa? Men bra för dig- då hade eventuellt även jag kunnat tänka mig att offra mig.

      Svara
      • Minstral

        Typ två ggr har jag klippt andras hästar, 1500 eller inget. Jag vill ju inte göra det, men två ”idioter” har ändå envisats. En helklippning inkl ben o ansiktet tar minst två timmar. Jag gör allting vitt dessutom.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>