Måndag- the return of the fryslort

Sommar vs….

….höst….

Träning för Nina idag och vi fokuserade mest på galoppen, samlingen i denna, bytena och övergångarna skritt-galopp-skritt.

Jag märker stor skillnad bara genom att jag inte ”släpper ut” formen och tempot i skritten utan rider likadant i fattningen som precis innan den- en liten detalj som gör skillnad. Och visar att hästen är rätt utbildad eftersom han svarar rätt direkt när jag gör rätt.

Avbrotten blir fortfarande lite för abrupta; jag måste driva mer än jag tar i honom vilket Nina tjatar ihjäl sig om stackarn.

Det handlar ju inte om att hästen bara ska tvärstanna med benen utan hela kroppen måste gå med i rörelsen. 

Mycket är självklart men ändå behöver i alla fall jag påminnas…

Hemma konstaterade jag att Molly definitivt har lämnat sitt vår och sommar-mode och är i ett helt annat höst/vinter-mode.

För någon månad sedan skulle hon följa med ut till stallet hela tiden och kunde även gå med till hagarna medan man nu måste böna och be för att hon ens ska masa sig upp ur soffan och DARRANDE (!!!!) krypa ut iförd sitt täcke.

Jag har full förståelse (NOT) för att det är ”svinkallt”…..plus 10 grader minsann men tycker ju ändå att hon borde vilja vara ute mer än 10 sekunder innan hon ställer sig på trappan igen …..

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>