Söndag- mattan


Idag har Frenchie vilodag och även jag har inget speciellt på min att-göra-lista.

Jag försöker att förlägga vilodagarna till de dagar jag själv har jobbat natt men det passar inte alltid utifrån andra parametrar.

Idag vill jag tex inte rida ut eftersom det är så mycket action i skogen på helgerna och jag har inte hjärta att rida dressyr/ på banan för tredje dagen i rad efter att ha tävlat 2 klasser igår. Dessutom var det en vecka sedan senaste vi,osugen så det är liksom dags oavsett.

Så det får bli slappande för oss båda idag även om jag har lite svårt att slappna av utan att tänka ”finns det inget jag kan förbereda inför mina jobbnätter”.

Om ni undrar hur det går med spikmattan kan jag rapportera att jag tycker den är användbar.

Kanske är det en placeboeffekt (tveksamt) men det känns som att ryggen blir mer uppmjukad av den vilket en ökad blodgenomströmning borde resultera i.

Och jag är rätt så övertygad om att det är i alla fall delvis därför jag har och får tillbaka ryggontet- jag spänner mig som en stålfjäder i vissa situationer (vid ridning framför allt) för att jag FÖRVÄNTAR mig att det ska göra ont i tex nedsittningen i trav så när jag sedan hoppar av är väl varenda muskel helt ihopkrampad gissar jag (och det känns i alla fall så ….).

Så jag kommer att fortsätta med spikmattan men även hitta övningar för att både stärka och mjuka upp ländryggen för det vore väl själva fan om jag inte kommer att kunna rida vettigt framöver när jag nu har denna underbara häst som jag hade en sådan enorm tur att lyckas hitta?

Här ser ni förresten njutaren himself, visst är det en rolig bild ?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ulrika

    Jag gick till sjukgymnast pga ryggont för ca 1,5 år sedan. Uppkom när jag börjat rida efter ett uppehåll. Det visade sig att jag hade diskbukting, dvs början till diskbråck. Jag kände ingenting när jag red men när jag satte mig i bilen efteråt… Jag fick skitbra övningar som jag skulle göra dagligen och fortsätta med en gång/v. Det sköts sådär nu. Fick skitont förra veckan efter ridning men efter ett par dagars träning har det lagt sig. Hade jag skött det som jag skulle hade det nog inte varit några problem med ridningen. Dock rekommenderar jag att gå till sjukgymnast som kan utreda var smärtan kommer ifrån och råda bot.

    Svara
    • Birgitta

      ”Alla” säger ju hur viktigt det är med uppvärmning, att träna ryggen osv ju äldre man blir så det måste jag bara ta till mig och sluta att tro att jag är 30.

      Har redan börjat lyfta klokare, det är en stor bov för mig.

      Svara
  2. Smurfan

    En tanke kom för mig bara: Finns det någon ”särskild värk” man kan få av att rida dressyr? Såg ett program med Carl Hester för några år sen, och där berättade han att han hade gått på smärtstillande i många år. (Han fick ont av att sitta ner i trav.) Jag vet hoppryttare som får ont i knäna av allt stående i fältsits. Tror du det finns någon relaterad ”yrkesskada” till hästsportens olika grenar?

    Bara en fundering jag fick. Har aldrig ridit så mycket, typ rida varje dag /rida flera hästar, så jag vet inte hur det skulle slita på kroppen. Däremot måste jag passa axlar och rygg när jag mockar och bär vattenhinkar, för DET gör man ju varje dag!

    Svara
    • Birgitta

      Jag vågar inte uttala mig men vet att jag i alla tider slitit och släpat med allt möjligt på ett icke ergonomiskt vis.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>