Måndag- tre gånger nöjd, tre gånger skitig

Idag var jag trippel-nöjd 🙂 efter ridningen!

Dels för att det fortfarande gick utmärkt att rida på utebanan, dels för Frenchie  gick så fint och avslutningsvis för att min rygg kändes till 98% bra vilket inte varit fallet på ganska länge.

Även dagens hovslagarbesök avlöpte väl; Frenchies hovar ser fina ut och skorna satt kvar hi hi.

Det där med skorna är något jag alltid känner en liten oro över, inte för att mina hästar varken har för vana att rusa omkring i hagen eller för att denna är särskilt lerig men det är ändå ett ögonblicks verk att man får en tappsko ibland och då känner jag mig alltid så besvärlig fast min hovslagare brukar lösa detta utmärkt.

Hade en tappskokurs varit billigare än de ca 4.000 den kostar just nu och hade jag framför alltid trott att jag har minsta talang för detta (men det känns absolut som den absoluta motsatsen) så hade jag nog anmält mig.

Bilderna illustrerar utmärkt Frenchie just nu även om de togs förra veckan; först en lerinpackning vid utsläpp följt av ägarens borstning innan ridning, därefter ny rullning efter passet, ny borstning vid intag för hovslagarbesök och sedan rullning nummer fucking TRE för dagen efter nytt utsläpp.

”Det är bara för att han tycker om att bli borstad” skriver hans fd ägare när jag beklagar mig skämtsamt 🙂 . Fan tro’t…..

Nu ska jag åka och köpa en säck morötter som belöning åt både herr Lerklump och hans lilla vän som inte heller han räds att bokstavligen skita ner sig….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>