Tisdag- arbete och samarbete i skogen

Idag stod uteritt på ridschemat och precis som sist jag red ut tränade jag på den samlade galoppen och fattningar ur skritt.

Förra veckans fokus på detta betalade sig faktiskt utmärkt då Frenchie fick betyg 8 på galoppfattning ur skritt i den ena klassen och betyg 7,5 på samma moment i den andra klassen i lördags.

Idag la jag till även igångsättning i trav och passage och Frenchie jobbade på fint.

Mitt sedvanliga ”Molly….akta dig…” ljöd genom skogen 🙂 och vi träffade också 2 olika hundägare under turen.

Det är så skönt när man möter vettiga personer som man kan ropa till och samarbeta med; som ägaren till 2 jättestora vita hundar som båda gångerna vi mötts på håll gått in på en sidostig för att vi inte ska mötas direkt.

Hennes hundar är enligt henne ”inte snälla” och jag skulle inte vilja att de gjorde utfall mot Molly vilket skulle skrämma både henne och Frenchie och då är man glad att vi kan kommunicera.

På tal om att kommunicera fick min ponny ett ryck idag; så som han får ibland.

Han är oftast obrydd och TYST när jag tar in Frenchie (och tidigare Vicke) för att rida/ köra iväg till träning/ tävling men ibland och till synes utan förklaring gnäggar han rätt många gånger och låter helt övergiven. Han gör aldrig mer än så, dvs springer inte tex och som tur är har varken Vicke eller Frenchie någonsin svarat honom eller verkat bry sig det minsta om hans rop annars kunde det bli jobbigt.

Här ser ni förresten vad jag gissar är årets sista äppelskörd:

Jag såg ett ensamt träd utmed en 70-väg igår, långt ifrån någons tomt osv och tyckte att jag kunde befria det från dess frukter.

På med varningsblinkersen och fram med en IKEA-påse (ett tips; ha alltid en sådan liggande i bilen….) och så blev två hästar på Ryhus glada!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>