Bror duktig in action

Läser följande på Facebook:

MISSTÄNKT HÄSTTRANSPORT PÅ E4

Jag körde nyss på E4 från Gävle när jag såg ett hästsläp med luckan öppen i bak. Det såg ut att vara en häst och ett hönät innuti samt att lampan var tänd. Den öppna luckan var anledningen till att jag reagerade eftersom det gick i 110 km/h och något vingligt.
Släpet har tysk regnr./regplåt medans fordonet som drog var en svensk mercedes vito buss.
Jag undrar om det kan röra sig om en häststöld? Med tanke på luckan, de olika regplåtarna samt konstig tidpunkt (runt 22.30) att frakta sin häst.

UPPDATERING

Pratat med 114 14, kom fram efter ungefär 40 min. Berättade om vad jag sett och får till svar att hon skriver en notering om detta, men att det inte går att göra så mycket med informationen eftersom det var så länge sedan (2h) det inträffade.

Själv tänker jag bara….jisses….snacka om att slösa polisens resurser!

Jag kör till att börja med ALLTID med övre luckan nerfälld och att köra snabbt och sent på kvällen kan definitivt bero på en sjuk häst som behöver komma under veterinärvård snabbt!

Skulle man ringa polisen för allt man tror KAN vara ett tecken på att något olagligt kan förekomma…herregud…då skulle allas telefoner vara limmade vid folks öron!

Visst är det bra att vara vaksam men just detta exemplet skulle inte få MIG att reagera en sekund men vad säger ni?

Själv instämmer jag med tex denna skribent till 110 procent:

Men herregud vad är detta….
I kommentarerna framgår det att det är den övre luckan som är öppen – vet inte vad det konstiga är med det – folk har kört med den öppen i årtionde.
Lampan tänd – ja då verkar det inte som man döljer något.
Tyskt reg nr – kan vara en importerad släp som inte fått svenskt reg nr eller någon som kör bytbil (så som lastbilar gör).
Hastigheten – ja 110 är över laglig hastighet i Sverige med släpvagn – men i Tyskland är det inte ovanlighet och heller inte o många andra länder söderut och en laglig hastighet med släp.
Tidpunkten – jag har kört transporter natt som dag, helg som vardag och föredrar att köra långa sträckor på natten för hästarnas skull och mindre trafik så ingen jättekonstig tid om det rör sig om yrkes mässig verksamhet faktiskt. Kan ju lika väl varit på väg till veterinär osv om privat.

Inlägget känns verkligen överdrivit på alla håll och att polisen kopplar dig till tips och inte ledningscentralen säger det mesta av deras sammanfattning av informationen – inget pågående brott vid förstahandsbedömningen.

För övrigt har jag själv kört i 110 på motorvägen till Helsingborg när Décima hade så svår kolik att det resulterade i en akut buköppning. Ni kan tro att mitt släp wobblade över vägen….

Nu menar jag inte att man ska få göra precis som man vill ens i sådana situationer men ibland blir man desperat…..ingen ursäkt men EN förklaring!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    En kompis ex-man är sådan, han älskar att kontakta myndigheter av alla de slag. Det får honom att känna sig redig antar jag. Han anmäler grannarna till sociala myndigheter om deras barn är ute utan jacka typ.

    Svara
    • Birgitta

      Idag är det bla pga sociala medier lättare att få sina 15 minuter i rampljuset och jag tror tyvärr att detta bidrar till Bror Duktig-agerande.

      Hade man inte kunnat ”skryta” i efterhand tror jag i alla fall en del hade struntat i att agera. Sorgligt men sant!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>