Torsdag- automatisk krattning

Idag har Frenchie och jag varit och tränat för Nina och innan ni börjar tycka synd om honom som ”måste” träna dagen efter tävling vill jag bara säga att det lilla han rids på tävling motsvarar typ uppvärmingen jag gör på egen hand innan Nina-träningarna. Inte riktigt men inte långt ifrån.

På dagens träning använde vi oss av ett koncept som vi även anammade ibland med Vicke, Nina hoppade upp och red 15 minuter med fokus på den samlade galoppen.

Det är väldigt bra när hon rider tycker jag och det av flera anledningar.

Dels är hon skickligare än jag, dels är det bra för henne att inte bara se utan också känna hur Frenchie är att rida, hans reaktioner osv.

Tex har hon länge sagt att vänstergaloppen ser bättre ut än högergaloppen medan min känsla har varit den helt motsatta.

Och när hon satt i sadeln instämde hon; från hästryggen känns höger bättre än vänster.

Fokus nu är som sagt att få en ännu bättre samlad galopp vilket Nina ansåg var Frenchies största utvecklingsområde (brist låter så negativt) redan när hon såg filmen innan jag köpte honom.

Och det stämmer och den måste bli bättre om jag tex ska göra piruetter.

På bilderna ovan ser ni Frenchie innan avfärd till träningen och det var lite kul att en bloggläsare kommenterade att jag hade ”en underbar ordning och reda” för 99 av 100 bilder jag tar till bloggen är 100% spontana och inte det minsta ”arrangerade”. Med andra ord ser det alltid ut så som på bilderna i mitt stall 🙂 .

I mina trakter har det blåst rejält sedan gårdagen och minsann upptäckte jag EN positivt grej med detta; en majoritet av våra löv har liksom krattat ihop sig själva och ligger nu myyyycket mer samlade än tidigare= mindre jobb för mig och Henrik.

En annan fördel är förvisso att eventuella leriga hagar torkar upp i blåsten men det blir samtidigt rätt mycket kallare vilket jag gärna slipper.

Köpte förresten värmeplåster på apoteket till min rygg efter tips från bland annat bloggläsaren Frida och så här initialt känns det som att detta kan vara ”da shit”. Kan man bli beroende tro 🙂 ?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Kan man kanske få en spikmatteuppdatering och hur gick det egentligen med de lövtunna ridbrallorna från Horze?!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>