Lugnet efter stormen

Efter 2 rejält blåsiga dagar var jag väldigt glad att det var helt vindstilla i morse eftersom jag ville rida ut.

Vicke kunde man rida ut när det blåste så att man nästan lyfte ur sadeln, Frenchie….näe.

Han är verkligen inte en ”dum” häst som medvetet försöker slänga av ryttaren men han är långt mer reaktiv än mina tidigare hästar.

Så länge det är lugnt och tyst i skogen går han som ett urverk men dyker någon upp hastigt eller det kommer plötsliga höga ljud, en fågel flaxar upp framför honom osv…då kommer det en blixtsnabb reaktion, vanligtvis ett sidohopp.

Idag rådde i alla fall lugnet och det blev en hel del galoppfattningar ur skritt, fin samlad galopp och lite passage och så mest skritt i övrigt.

Vår lilla trio fick också en skymt av säsongens första snö (!), det kom några förskrämda flingor i kanske 5 minuter precis när vi nästan var hemma.

Igår sent på eftermiddagen fick jag årets trettioelfte spruta; denna gången mot säsongsinfluensa.

Som jag sa till Henrik har jag i år vaccinerat mig fler gånger än jag sammanlagt gjort på +30 år eftersom jag tagit både covid och TBE-vaccin.

Man kan så klart verkligen inte gardera sig mot allt, låååångt därifrån men nu kände jag att jag vill försöka avvärja så mycket jag kan, enkelt och billigt (250:-).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>