Ny reklamation

Ni som läst bloggen länge vet att jag inte drar mig för att reklamera vad det än handlar om och att det ibland handlar mer om PRINCIPEN än VÄRDET per se.

Saker ska helt enkelt inte få gå sönder hur som helst…det är min åsikt i alla fall.

För några veckor sedan reklamerade jag ett par jeans-ridbyxor som gick sönder efter 10 minuters (!!!) ridning i ridhus (och nej, de var inte för små så att de sprack av den anledningen utan tyget var flor-tunt vilket inte framgick av bilden när jag beställde dom….) och ”givetvis” fick jag tillbaka varenda krona av Horze utan minsta diskussion.

Härom dagen var det dags igen och det ironiska är att jag reklamerade ett för mig DYRT Hansbo regntäcke (kostade runt 1000 spänn) medan jag haft Ullaredstäcken köpta låååångt billigare som fungerat prickfritt i flera ÅR.

Jag låter er läsa mitt reklamationsbrev så förstår ni vad det hela handlar om:

”Hej!

Köpte detta täcke i början av juni via Er och har pga mycket varmt Skåneväder inte börjat använda det förrän nyligen.

Jag tyckte täcket såg bra ut och reflekterade ärligt talat inte över spännena till ett eventuellt halstäcke eftersom jag inte hade ett halstäcke till detta regntäcke just då.

Inser först då jag ville sätta på ett i efterhand köpt halstäcke att ett av 4 metallspännen saknas och det ser för mina lekmannaögon inte ut som att spännet ramlat av under den korta tidens användning utan mer som att det aldrig blivit ditsytt?

På den andra bilden pekar jag på ytan där spännet BORDE ha suttit.

Oaktat vilket som är fallet marknadsförs täcket som ”slitstarkt” och då ska det enligt mitt förmenande klara mer än en handfull gångers användning av en 10 år gammal, stillsam häst som går ensam i hagen.

Ser fram emot ert svar om snabbt och smidig lösning då jag gärna vill använda halstäcket med korrekta fästen.

Mvh”

Och även här en föredömligt skött reklamation!

Jag fick svar efter 2-3 dagar och svaret var att affären kontaktat tillverkaren (Willab) som ville återbetala inköpssumman eller ge mig ett nytt täcke om jag skickar bild på att jag klippt itu täcket.

En superbra lösning eftersom jag a) egentligen är nöjd med själva täcket och b) inte har lust att packa ner ett genomlerigt och hästluktande täcke och skicka iväg det till tillverkaren, inte heller lägga tid på att tvätta det.

Men nu ska ni höra!!! Historien slutar inte där!

När jag ringde till affären för att bekräfta att jag ville ha ett nytt täcke sa jag också att jag inte kunde klippa itu det befintliga just nu eftersom jag använde det utan att de i så fall fick vänta till månadsskiftet då jag kunde skicka bild på destruktionen.

Nästa dag blir jag uppringd av affären som som säger att de varit i kontakt med Willab som sagt att de kan skicka täcket direkt och att jag INTE behöver klippa itu det jag har.

Alltså…vad säger ni om denna service!?!

Om ni inte har varit övertygade om att det kan löna sig att reklamera förr så hoppas jag att detta inlägg omvänder er.

Och tack till Dahrve på Gotland och Willab för superservice!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>