Covid i New York

Tänkte nämna några ord om covid i New York eftersom jag märker en ganska tydlig skillnad mot både Sverige och Cypern där vi var i somras.

På Cypern påstods ju munskyddskrav gälla inomhus med hot om böter på 300 euro om det inte hörsammades men ändå hade i princip INGEN munskydd, varken turister eller den inhemska befolkningen.

I entréerna till nästan alla affärer fanns skyltar om munskydd men 90% av besökarna och de som arbetade där hade inga.

För att få resa in i USA krävs att man är vaccinerad och man fick också skriva på ett intyg om detta som samlades in av flygplatspersonalen innan boarding.

Och i New York är det…tja…inte jättevanligt med munskydd men inte heller så att man hajar till (vilket man väl numera gör i Sverige) om någon kommer gående med ett.

Jag har så klart inga siffror på hur många som använder munskydd här men vill ändå utan tvekan påstå att det är långt, långt vanligare än i Sverige.

Utmed de större gatorna är det också ganska vanligt med små tält där man erbjuds gratis testning och det finns också ställen där man kan vaccinera sig gratis.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>