Söndag- inlåsta

Även idag blev det ett ridhuspass, dels för att jag inte vill rida ut på helgerna och dels för att det var minus 6 grader i morse och blev inte varmare.

Det kändes inte jättelockande att skritta utomhus i den kylan faktiskt…

Jag har ibland ridit i ridhus där underlaget frusit när det har varit riktigt kallt men än så länge visar mitt eget inga sådana tendenser. Brukar de ridhus ni nyttjar frysa vid kyla?

När jag tog in hästarna valde jag i alla fall att barrikadera dom ordentligt- jag har vanligtvis både 3 fönster halvöppna och den ena stalldörrens översta del helt öppen men nu är det för kallt och jag vill varken att djuren eller vattnet ska frysa.

På bilden ser ni min nya rullvagn och min ena stalldörr, väl igenbommad as we speak.

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    Vi vattnar ordentligt och saltar innan kylan kommer. Vi kan ju få lite kallare än i Skåne, men det brukar klara sig bra. Kan frysa i kanterna om det blir långvarig kyla med mer än 10 minus.

    Svara
    • Birgitta

      Jag GISSAR att vindnäten bidrar till att mitt ridhus aldrig blir torrt/ dammigt fast det aldrig vattnas samt att det innehåller en hel del salt från när det låg på en stor anläggning som skötte det väl.

      Svara
        • Birgitta

          Nu ska det sägas att mitt ridhus endast används väldigt enstaka gånger under maj- augusti (läs: kanske en gång i månaden) men när jag har tittat till det har det inte sett dammigt ut alls.

          Svara
  2. Kristina Bredberg

    Ridhus är ju en dröm vid denna årstiden – efter dagens ritt hade jag tappat känseln i fingrarna red dock barbacka så rumpan var varm .

    Svara
    • Birgitta

      Jo, jag är extremt tacksam för mitt lilla pytteridhus, tro inget annat. Skulle aldrig våga rida barbacka på Frenchie, varken där eller någon annan stan !

      Svara
  3. Nina Brynefall

    Hehe, väl påpälsade njöt vi av en timmes skogstur med snöplumsning i -5 igår!
    Ridhuset fryser aldrig; det är isolerat och uppvärmt och håller ca. +8.

    Svara
        • Birgitta

          Jag har aldrig varit i Norrland men har hört att kylan där är annorlunda än den i fuktiga Skåne.

          Och jag har varma kläder men har ingen lust att sitta i en otymplig ridoverall på en reaktiv konvalescent som inte är ordentligt riden på 3 veckor.

          Svara
  4. Nina Brynefall

    Har sett neoprenchaps med silikongrip på insidan, de verkar himla praktiska och varma! Kompisar här som har dem har inte tagit fram sina täckbyxor än!

    Svara
    • Birgitta

      Jag hade mycket hellre suttit i en långsam-vagn än i sadeln. Då kan man ha på sig en rejäl overall och lägga massa filtar runt benen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>