Tisdag- hårdvaluta

I morse tyckte Nalle att han kunde värma upp på egen hand så han tog x varv i galopp och balanstrav runt sin hage….till 99 % uppjagad av ”något”  som jag inte kunde se.

Han är vanligtvis mycket stillsam precis som den lille och det är jag mycket glad över, både för hans egen och hagens skull.

Det går verkligen supersnabbt att ”riva upp” en gräshage om den är det minsta blöt/ lerig- det inser man de få gånger någon av hästarna rör sig i annat än skritt.

Nu är det varken lerigt eller blött utan av förklarliga skäl fruset- termometern visade på minus 7 när jag red mitt lilla minipass i ridhuset.

Eftersom jag nu (pga bensinkostnaderna) mer än någonsin försöker att samordna så många ärenden som möjligt var dagens plan att tanka, handla morötter till hästarna, veckohandla, äta lunch med en vän och besöka min tandhygienist.

Jag kunde bocka av nästan allt på listan men medan vi lunchade ringde tandhygienisten och behövde omboka tiden pga hastigt påkommen sjukdom och då var jag extra glad att jag inte redan satt i bilen enkom för detta besök.

Dagens ”våga vägra” och ett tips till er som också handlar morötter en masse till era hästar; känn på morötterna innan köp och våga vägra att handla säckar där hälften av dom känns som gummi = de kommer att bli dåliga inom några dagar!

Så Börjes morötter fick ligga kvar i affären och i stället köpte jag mycket finare på Granngården där jag för övrigt fick skrämselhicka när jag såg priset på ströpellets:

Jag köpte spånpellets för 49 kronor säcken på Bygmax för 2,5 år sedan och ser nu att privatpersoner som tex byter stall eller inte längre ska ha häst säljer överblivna säckar för det dubbla!

Synd att man inte hade en spåkula för något år sedan och köpte x pallar….

Å andra sidan har jag fortfarande rätt många säckar som jag DÅ köpte av privatpersoner för runt 30 kronor och de känns ju som rena hårdvalutan nu….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>