Har snålheten (äntligen) bedragit smällandet?

Har noterat en väldigt intressant sak sedan rätt många veckor tillbaka och hoppas verkligen inte att det är inbillning eller något tillfälligt.

Eftersom jag/ vi själv har en hund som är livrädd för smällare och fyrverkerier har jag liksom haft extra koll/ noterat inlägg på sociala medier i allmänhet och Facebook i synnerhet om detta och vet ni:

Antalet inlägg där djurägare ondgör sig över smällandet och dess negativa konsekvenser i år går över huvud taget inte att jämföra med tidigare år; jag vill påstå att inläggen minskat med typ 90 % !!!!

Och jag tror ärligt talat inte att det beror på att djurägare resignerat och inte orkar orda om detta helvete mer utan MIN teori är att folk faktiskt smäller mindre i år. Och jag pratar alltså inte om nyårssmällandet så klart utan det tidigare väldigt frekventa okynnessmällandet i tid och otid som kunde börja många veckor innan nyår.

Kanske beror detta delvis på att i alla fall några har tagit sitt förnuft till fånga och insett det vansinniga i att elda upp pengar samtidigt som man förpestar tillvaron för så många men främst för att man helt enkelt inte har råd längre?

Jag har i många år fascinerats över hur det alltid har tyckts finnas ekonomi till detta meningslösa nöje men kanske har verkligheten äntligen hunnit ikapp även de mest ihärdiga?

Vad tror ni?

En kommentar

  1. Anja K Phersson

    Förhoppningsvis är det så! Att folk är så korkade och lägger pengar på sånt är obegripligt. Speciellt med tanke på konsekvenserna, framförallt för alla djur.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>