Olika åsikter om årstiderna

Vinter, vår, sommar, höst….

Funderar på det här med årstiderna efter att ha läst ett översvallande inlägg från någon som är ”såååå glad över all snö som kommit och hoppas att det kommer ÄNNU mer”.

Jag som då hade känt mig allt annat än glad och verkligen inte önskat samma sak om jag var i samma situation slogs av att det alltid är så när man diskuterar vintern.

Vissa älskar snön och kylan, andra avskyr båda delarna.

Och faktiskt är det samma sak med sommaren.

Medan en del inte kan få nog av värme och sol och till och med reser utomlands för att få ännu mer av detta lider andra bakom nerdragna persienner hemma, svettas och bara längtar till hösten.

Och hösten ja….

Den är ju sååå mysig med möjligheten att dra på sig tjocka tröjor, tända ljus och vandra bland sprakande löv. Eller?

Usch nej säger tex vi hästägare som vadar fram i leran…

När jag tänker efter så är nog VÅREN den årstid som de flesta (utom pollenallergikerna) är mest ense om är en BRA årstid. Eller?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Smurfan

    Vår? Näää!!! Tyckte det var en helt okej årstid ända tills jag råkade ut för hästar med pollenallergi, ponnyer med fång, blixtnedslag i hagen när åskan drar igång i maj. Och så dessa knott och mygg!

    Sommar? Näää!!! Magont av oro över vädret. Tänk om det regnar på det NÄSTAN torra höet! Mygg och knott har fått sällskap av bromsar och alla dessa förbaskade flugor! Gräset växer som sjutton och fånghästen som inte ska äta nåt!

    Höst? Näää!!! Skönt till en början med svalare temperaturer – tills sommaren gör come back med kletvärme och åskväder de luxe! (Åska är farligt i vår släkt, för där finns ju den där historien om hästen som dog av blixtnedslag för länge sen.)
    Lera brukar vi slippa, har bra mark på det viset, men VEM SLÄCKTE LJUSET I HIMLEN? Tamdjuren går inte utanför ytterlampans sken, för där har varg, lo och vildsvin party.

    Vinter? Näää!!! Antingen är det jättefint med snö på gran och tall, (och minusgrader så både jag och vattenrören krackelerar), eller så är det tö-minus-tö-minus så det blir skithalt! Ett islager som kommer ligga kvar till april, då det är permafrost på våran gård men inte hos grannen av någon anledning.

    Fast april, då blir det ju vår igen! Jippie, eller… Näää!!!

    Kan man inte uppfinna en flug/åsk/halkfri årstid utan för mycket hetta/regn/mörker?
    Undrar Smurfan som precis haft stalljour i superkyla och nu funderar på att byta ut djuren mot någon hobby som bara utförs inomhus…

    (Nej, skojar bara. Skulle aldrig göra av med dem. Älskar dem ända ner till -30 grader och upp till 40 grader plus!)

    Svara
  2. Anna

    Mörkret och smutsen (grusade trottoarer, slask, lera) som kommer med svensk vinter gör mig så deppig och är faktiskt en del i varför jag emigrerade. Älskar inte vintern i Frankrike heller men den är både kortare, ljusare, och på alla sätt mer uthärdlig (inte i Alperna då kanske men där jag bor).

    Min favoritårstid är nog sensommar och tidig höst. September här i Bretagne är magiskt oftast: lagom varmt, fortfarande varmt i havet, och nästan alla turisterna har åkt hem.

    Svara
    • Birgitta

      Min är nog trots allt kanske våren – kan vara nästan lika varm och fin som sommaren men man har fortfarande den sistnämnda att se fram emot.

      Svara
  3. Minstral

    Som person gillar jag sommaren bäst. Som hästägare gillar jag våren och en fin torr klar höst.

    Svara
    • Birgitta

      Förstår dig. Allt är inte suveränt med sommaren ur ett hästägarperspektiv. Ökenhetta är tex inte så kul, ej heller alla insekter. Om gräset torkar bort och hagen blir en stäpp kan man också hålla sig för skratt. Men så är det ju med nästan allt- det finns både för och nackdelar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>