Kisspojken

Vicke visar hur det ska göras!

Har noterat en jättebra grej den sista tiden; Frenchie har flera gånger ställt sig och kissat när jag har kommit för att ta in honom från hagen för att rida eller när det har varit dags för intaget.

Jag berömmer honom alltid verbalt och godis får han oavsett när jag sätter på grimman och jag hoppas verkligen att detta kan implementeras ännu mer.

Just att kissa gör han även 9 gånger av 10 när jag kommer för att släppa ut honom på morgonen men då tycker jag att det är mindre värt att uppmuntra eftersom det sker i boxen- han hade gärna fått vänta tills han befanns sig utomhus. Men det känns som att detta är något han verkligen vill göra för ibland kommer det knappt något kiss så det verkar inte som att han egentligen är kissnödig.

Numera har jag en liten spann stående utanför boxen så hinner jag sätter jag den under honom- det blir ändå någon liter mindre att mocka ut.

Det känns bra med en häst som inte är rädd för att kissa och framför allt ute för det sparar ju onekligen en del strö.

Och jag har haft en häst (Heron) som i princip vägrade att kissa någon annanstans än i sin box vilket säkert inte var så skönt om vi var iväg på tävling i många timmar.

Jag minns stönandet av lättnad när han väl fick kissa i boxen och det kom floder men han hade sig själv att skylla för jag försökte verkligen att få honom att kissa genom att tex leda honom i högt gräs.

Frenchie har som sagt inte alls några issues med att kissa och gör det ibland efter träning också, innan jag har lastat honom eller t.o.m. inne i transporten.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>