Fredag- mini-kurs

I morse var Frenchie och jag och deltog i en liten ”mini-kurs” (läs; träning två dagar i rad) för Nina.

Nina red en stund och det var som vanligt roligt och nyttigt att se och säkert väldigt bra för Frenchie.

Hon fokuserade på vår akilleshäl; den samlade galoppen och fick till den utmärkt även om det kräver sin ryttare och den bortklemade pojken blir lite ”näää….måste jag verkligen” initialt.

Han HAR en bra galopp men har nog inte behövt samla sig så som man behöver för MSV A och uppåt; det anade vi redan innan köpet.

En intressant grej är att högergaloppen KÄNNS mycket ”lättare”; man har mer en känsla av att hästen är en kvadrat och han känns luftigare och lättare i mekaniken än i vänstergaloppen som känns mer rektangulär och mer framtung MEN Nina säger att vänstergaloppen SER bättre ut.

Och vi tycker båda samma sak gällande känsla vs hur det ser ut så därför är det extra bra att hon sitter upp ibland och inte bara tittar på oss.

Efter träningen blev det lunch för både mig och Frenchie; jag nöjde mig dock med att åka iväg och äta med Henke och rullade inte först runt i lera som min fyrbenta älskling 🙂 .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>