Lördag- inlagd

Klockan 8:19

Klockan 11:24 (vi fick vänta läääänge på att få träffa veterinär)


Buhu…..idag har det inte varit kul hemma!

Molly fick en väldigt ytlig reva på ovansidan av huvudet igår; jag såg inte när det hände men är rätt så säker på att det är katten jag berättade om i ett inlägg tidigare i veckan som har skadat henne (Molly jagar katter om de springer och jag kan inte tänka mig vad annars som skulle ha kunnat orsaka detta).

Jag tvättade ”såret” igår men det VAR verkligen ytligt (inget blod) och Molly verkade helt obekymrad.

Som ni säkert anar ändrade sig läget och i morse var området runt revan svullet, Molly verkade sum och när jag tog tempen visade den 41 grader.

Long story short åkte vi till djursjukhuset i Lund och där blev hon inlagd !!!!

Jag blev faktiskt chockad över att det inte räckte med att typ kolla över såret och skriva ut antibiotika men svullnaden och febern gjorde att de absolut ville ha kvar henne och ja…så fick det bli.

Jag vet inte mer just nu; ska få en update under morgondagen.

Så det blir ingen katt på Ryhus; DET kan jag i alla fall säga i dagsläget.

Jag kan ju inte förbjuda den att komma hit men någon mer mat kan det tyvärr inte bli för då lär den ju definitivt inte försvinna.

Jag minns en incident med en fd arbetskamrat som blev biten av sin egen katt när hon höll den under ett veterinärbesök.

Hon trodde att hon skulle åka tillbaka till jobbet efter besöket men blev i stället inlagd på sjukhus!

Katters munnar är tydligen väldigt smutsiga och kattbett kan därför orsaka rejäl skada om man blir biten; detta har jag verkligen tänkt på sedan detta med arbetskamraten hände (många år sedan) och jag klappar därför inte okända katter. Ett gott råd till även er läsare!

16 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Verkligen!

      Jag har ingen bra erfarenhet av inläggning….

      Soya var inlagd pga lunginflammation och de ringde från djursjukhuset och bad oss att hämta henne i förtid för att hon höll sådant liv där att hon störde ”alla”. Detta var alltså jordens snällaste, lugnaste, tystaste hund och Molly är exakt likadan….

      Med tanke på hur djursjukhusen (enligt MIN erfarenhet) är angelägna om att mjölka ur varenda spänn som går ur desperata djurägare så måste det ha varit ganska allvarligt när de ringde oss….

      Svara
      • Helena Tang

        Nä det är hemskt att känna sig så maktlös. Ta i trä så har vi varit relativt förskonade från att ha någon av våra inlagda, men ingen bra erfarenhet annars av veterinärer överlag. Glad att Agria finns här med nu!
        Kattbett och kattklös skall man verkligen nästan skrubba sk*ten ur för att undvika infektioner, inte alltid det lättaste.

        Svara
  1. Petra Milton

    Hoppas hon piggnar till snabbt. Kattbett blir tyvärr ofta infekterade, vår ena katt har ätit antibiotika ggr flera pga, senaste gången var det tom våra egna som rök ihop.

    Svara
  2. Veronica Sjöberg

    Lilla hjärtat.. Hoppas allt snart blir bra.
    Min mamma blev klöst av en katt och var osäker om den även hade bitit henne. Hon tänkte inte bry sig om det, men jag tvingade henne att ringa 1177 och de sa att hon måste komma in direkt för stelkrampspruta (har för mig hon även fick antibiotika), men ja, kattbakterier är inte att leka med.

    Svara
  3. Annelie Magnuson

    Fy vad tråkigt! Ja kattbett är verkligen inte att leka med, våra katter har flera gånger fått bölder som behövt öppnas under narkos.

    Svara
  4. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

    Katter som slåss med varandra får ju ofta bölder pga av bakterierna. Hade strax innan jul en böld på ena kattens öra, men vi lyckades hålla den i schack själva genom tvättning och åter tvättning .. Fått instruktioner från veterinären då det fått öppna upp ett par stycken på honom genom åren.

    Svara
  5. Sanne Holmgren

    Åh fy, hoppas lilla Molly kryar på sig Blev själv biten i handleden för några år sedan och blev inlagd på handkirurgen för akut operation pga blodförgiftning, kattbett och rivningar är inget att leka med.

    Svara
  6. Elizabeth Torrisi

    Katter får ofta bölder när de varit ute och kampat. Vi brukar öppna bölden så den kan läka. Hoppas jycken kryar på sig snabbt.

    Svara
  7. Minstral

    Usch, alltid jobbigt när älsklingarna är sjuka. Men om det inte varit en katt så hade det varit någon annat. Noxy blev ju attackerad av Diva. Var nog bara otur, klart du ska ha katt. Eller så älskar du möss.

    Svara
    • Birgitta

      Kan tycka att möss SER lite gulliga ut men drar mig inte för att rensa ut dom med musfällor ändå.

      Men märker tack och lov väldigt lite av dom (har allt foder i tunnor).

      Svara
  8. Anna

    Både katter och hundar har massor av bakterier i munnen som är farliga. När min katt råkade skrapa mitt finger med tanden när jag gav honom en tablett skrev läkaren ut två olika slags antibiotika samt desinficerande handbad, jag tyckte det var otroligt överdrivet men Thomas sade att det är bäst att vara försiktig.

    Hoppas lilla Molly snart kryar på sig ❤️

    Svara
  9. Maria

    All kärlek! Håller tummar och tår. Vilken otur! Trots alla vittnesmål ovan, om jag eller djuren skulle ha blivit inlagda efter varje kattbett eller -riv skulle vi ha fått leva större delen av livet på sjukan, även om det så klart ska tas på allvar när det är något. Men oftast händer ju ingenting, så verkligen otur för stackars Molly. Förstår att ni är jätteoroliga. En klen tröst är ju att ni var snabba in och det borde vara till hennes fördel. Tänker på er!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>