Onsdag- schema

Idag signalerade mitt imaginära ridschema att det var hög tid att rida ut, come rain come shine…

Och medan det inte var någon risk för ”skinande” så kom det kopiösa mängder regn som tacknämligt upphörde precis när vi gav oss iväg.

Jag red i alla gångarter i skogen och vi kom hem lika torra som vi var när vi lämnade stallet.

På tal om det imaginära schemat så är det en sanning med modifikation.

Nej, jag har inget fysiskt schema som jag sitter och fyller i men däremot har jag alltid en PLAN i huvudet och den sträcker sig flera dagar framåt.

Jag och en god vän diskuterade detta igår; att vi båda vill ha just en plan med ridningen och inte bara rida lite hipp som happ och utifrån vad man känner för.

Jag känner tex sällan för att rida ut eftersom jag tycker att det är tråkigare än att rida dressyr men eftersom jag anser att varierad ridning är viktigt så ser jag till att lägga in skogspass så att de är en del i mitt helhetskoncept vad gäller Frenchies träning.

Bilden vill tipsa er om några roliga filmer jag såg på Instagram. Sök på ebbannilsson.

Bilden illustrerar sådant i alla fall jag stör mig på men ni är kanske mer laid back?

Jag blev alltid sur om någon lämnade kvar bajs på stallgången medan de red när jag hade häst inackorderad och själv har jag en bajsupplockare så nära till hands att Frenchies bajs oftast landar direkt i den (jag sätter den under hans svans när han börjar lyfta densamma).

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Karolina Cappelli Lindholm

  I de stall jag stått i var de dödsstraff att lämna skit eller krats på gången!

  Svara
  • Birgitta

   I de stall jag stått har det inte varit dödsstraff men ändå inte ok men folk har en tendens att göra lite som de vill oaktat vad. Tyvärr. Och en av anledningarna till att jag njuter så av eget stall. Att inte gå och reta sig och/ eller plocka upp efter andra.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>