Tisdag- utan prylhets

I natt jobbade jag extra i en annan verksamhet inom Malmö Stad så jag har ägnat delar av dagen åt att sova.

Det blev ett ridhuspass efter detta, lite hagmockning och allmänt pyssel i stallet och nu njuter jag bara av att sitta i soffan. Mer behövs inte för att jag ska vara nöjd för det mesta 🙂 .

Igår besökte jag en ridsportaffär jag aldrig varit i förut (Landäng i Skurup) och fast sortimentet var stort och mycket var väldigt fint så hade jag inga problem att bara gå till foderavdelningen och ta det jag skulle ha (linfrökaka och morötter).

Det känns skönt att inte vara driven av den prydhets en del ägnar stora summor åt och jag har sedan flera år tillbaka snarare försökt att minska mängden hästprylar än att öka den vilket är lite ironiskt eftersom jag aldrig haft så mycket utrymme i en sadelkammare som här på Ryhus.

Jag är tex nere i TRE färgade schabrak (!!!) och lika många vita och ärligt talat behöver jag inte fler heller.

Jag tycker inte om att ha smutsiga diton liggande ändå så jag behöver absolut inte ett jättelager för att ”stå mig”.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Manda Stillnert - En travhäst & allt där i mellan

  Köper endast saker som behövs nu för tiden. Köpte visserligen nya tömmar på mellandagsrean men det är precis som med tyglar det måste bytas ut ibland för de slits. Har en hel hög med schabrak som borde säljas men upplever marknaden som svår att sälja sådant på. Funderar på att bara lämna in dem till vår stora second hand butik för häst grejer.

  Svara
  • Birgitta

   Det är väl ingen dum idé? Så slipper du böket med att ha folk hemma eller ännu värre, behöva lägga tid på att skicka iväg sakerna. Känns inte lönt för mindre summor tycker jag.

   Svara
  • Elin

   Jag skänkte mina schabrak (och övrig hästutrustning som jag inte använde) till två ridskolor här i närheten. Det blev uppskattat.

   Svara
   • Birgitta

    Jag gav bort slitna schabrak till ridskolan på den tiden jag var uppstallad där. Det var trevligt att se att de användes och kom till nytta.

    Svara
 2. Minstral

  Landäng är superbra. Fast jag brukar mest handla foder där. När det gäller prylar brukar jag vänta tills deras höstfest då man verkligen kan fynda.

  Svara
  • Birgitta

   Tänkte på dig när jag var där; att det måste vara kring dina trakter.

   Och foderpriserna verkade bra, iaf på det jag skulle ha.

   Saknade lite erbjudanden/ extrapriser- precis allt var till ordinarie pris 🙂 !

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>