Dammråttefråga

Dagens märkliga fundering; hur fort går det att skapa dammråttor?

Härom dagen var jag och Henrik i en klädesaffär inne på Emporia och medan Henrik provade ett par jeans stod jag utanför provrummen och tittade in i de som var tomma.

Det som syntes direkt var alla dammråttorna och i alla 5-6 provrummen.

Jag brukar aldrig reagera på städningen i offentliga miljöer, kanske för att den för det mest är ok men detta var verkligen ofräscht.

Och när jag lite försiktigt nämnde för ett affärsbiträde att de ”nog borde dammsuga i provrummen” svarade hon att ”de brukar göra detta varje morgon” (detta var vid 18-tiden).

Jag tillåter mig ärligt talat att tvivla på att dammråttor kan skapas inom loppet av en dag om om det är så; då kanske man ska dammsuga fler gånger om dagen?

Tänker jag fel?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Jag har lite svårt att tro att det skulle bli så illa på bara en dag trots att just klädprovning säkert genererar en del damm. På en vanlig tisdag är det väl ändå inte en sådan rusning på Emporia?

    Svara
    • Birgitta

      Att det kan bli smutsigt kan jag absolut köpa. Men jag trodde just dammråttor tog längre tid på sig att skapas så att säga?

      Svara
  2. Minstral

    Jag har städat i butik. Vi städade provrummen varje morgon och nästa morgon såg det ut som på din bild.

    Svara
    • Birgitta

      Då tänker jag att man måste dammsuga flera gånger om dagen? Detta är en liten butik inne på Emporia med 6 provrum. Att bara dra över den ytan med en dammsugare torde ta mindre än en kvart? Men kanske inget butikspersonal vill befatta sig med?

      Svara
      • Minstral

        Jag håller med om att butikspersonalen kunde sett över det under dagen, men det brukar de inte vilja göra. Jag reagerade ofta på det när jag städade i butik.

        Svara
        • Birgitta

          Hade man ägt butiken hade man garanterat gjort det. Det är i dessa tuffa tider inte läge att skrämma bort kunderna med rent ut sagt smuts!

          Svara
  3. Marie Ultege

    Det kan definitivt bildas dammråttor på en dag. Kläder dammar en hel del med fibrer etc.

    Svara
  4. Maria

    Tack ni som städat/jobbat i klädbutik och svarat! Intressant! Jag trodde också att affären slarvat, men nu vet jag alltså bättre.

    Förstår att det är en kostnadsfråga och var personalen behövs bäst, men som i det här fallet med sex provrum, konstigt att man inte prioriterar att en personal bara går över golven i de sex provrummen med en microfibermopp/whatever, om inte annat för att när man provar byxor och långa klänningar nuddar de golvet och då riskerar kunderna att hänga ut plagg med dammråttor på. Tror inte nästa som kommer är sugen på plagget då. Och så ser det illa ut. För oss som inte fattar (fattade) bättre tror man ju verkligen att de inte städat på länge.

    Svara
  5. Elisabet Martinsson

    Jag tänker också att det är textildamm till största del och om x antal provar kläder så blir det nog en hel del. Därmed inte sagt att det inte är en kombination av lite slarvig dammsugning.

    Svara
    • Minstral

      Hur skulle man kunna slarva med dammsugning på en kvadratmeter? I de klädaffärer jag städat i har vi dammsugit och våttorkat varje morgon. Det optimala hade ju varit att butikspersonal dragit över med en mopp under dagen. Men jag har svårt att tro att någon städerska misslyckas med att dammsuga ett provrum.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>