Katter och hösilage

Som ni vet blev Molly riven av en vildkatt/ främmande katt för några veckor sedan och det om något fick mig att definitivt överge tanken på en egen misse.

Henrik är dessutom allergisk mot katter och vill inte ha någon katt här oavsett så det vore dumt att nära den drömmen och nu har jag fått ytterligare ett mycket starkt argument MOT katt som jag inte ens har reflekterat över.

Läste följande på en Facebooksida nyligen:

”Är det någon mer som har problem med att katterna klöser på ensilagebalarna så de förstörs? Våra började med detta för två år sedan och vi har försökt få dem att sluta men misslyckats. Nu får vi slänga så mycket mögligt foder att vi inte kan ha kvar katterna.”

Bara tanken på att mina balar skulle förstöras på detta vis ger mig rysningar och jag inser att jag kanske har haft en jäkla tur hittills som inte råkat ut för att att ANDRAS katter har varit inne i min lösdrift och roat sig?

Nu är det säkert väldigt ovanligt att det händer, framför allt eftersom mina balar är inomhus (utomhus har man fåglarna att oroa sig över) men jag vill inte ens ha en potentiell risk, särskilt som jag ibland förvarar upp emot en årsförbrukning av stråfoder hemma.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Fast har man tillräckligt många lager plast brukar det inte vara någon fara. Värre med gnagare och dem håller katterna ordning på.

    Svara
  2. Anna

    Så besvärligt! Och det kanske inte ens bara är deras egna katter som klöser, kan ju vara ett helt gäng som vill ha det reviret och försöker markera. Vi har haft besök ett par gånger av katter som kissar på/runt vårt hus för att markera revir, blir så irriterad på att man inte bryr sig om att kastrera sina katter.

    Svara
  3. LenaB

    För mig som har katter låter detta ganska otroligt. Att en katt skulle lyckas klösa igenom alla lager på en bal… och vid flera tillfällen också. Men visst säger hon att det är så, så stämmer det säkert.

    Svara
      • LenaB

        Så kan det vara förstås. Annars känns det som väldigt ambitiösa katter som lyckas kloa sig igenom allt det…

        Svara
        • Nina B

          Ja verkligen tunt med plast, brukade få ”såga” rätt ordentligt med en vass morakniv för att komma igenom plasten på balarna i stallet vi stod i förut.
          Där var det alltid minst sju lager, oftast nio.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>