Söndag- semesterfunderingar

Florida
Rom
Kroatien
Dubai
Kap Verde
Gran Canaria

Idag har Frenchie vilodag och det har jag också höll jag på att säga.

Jag har inte gjort många knop och ligger nu i soffan och tittar lite på olika resmål inför sommaren.

Vi har inte planerat något alls hittills utan mest fått inse att en resa till Los Angeles, som vi ville åka till, kommer att bli för dyr.

Ska man åka så långt vill vi inte sitta i ett sunkigt hotellrum och äta knäckebröd (lite överdrivet….) utan unna oss diverse utfärder tex och det blir på tok för dyrt givet att ”bara” mat i USA är så mycket dyrare än i Sverige vilket vi blev smärtsamt medvetna om i New York i vintras.

Och att betala +30.000 per person för en veckas utlandsresa känns för dyrt tycker vi så vi får leta andra alternativ.

Vi har redan varit  på Cypern, i Grekland, Kroatien, Italien och Spanien för att nämna några närliggande länder men har ni tips på andra ställen man kan åka till sommartid och där det är solsäkert får ni gärna komma med input. Helst en resa där man kan kombinera sol och bad med sevärdheter.

18 kommentarer Skriv kommentar

 1. Emma

  Portugal är fint och ”lagom” varmt, även mitt i sommaren (iaf vid kusterna).

  Svara
 2. Annelie Wendt

  Portugal har jag förstått ska vara fantastiskt! Inte varit där. Jag är sugen på GB och Irland men mindre för sol och bad då.

  Svara
  • Birgitta

   Portugal är en mkt stark kandidat!

   Varje gång jag ser serier som ”Morden i Midsomer” vill jag åka runt på den engelska landsbygden 🙂 !

   Svara
 3. Åse Ann-Charlotte Webeklint

  Malta är en fantastisk ö med mindre öar runt sig att göra utflykter till, solsäkert och bra stränder.

  Svara
 4. Anna

  Tyvärr kan jag inte rekommendera Bretagne om man vill vara säker på sol haha men södra Frankrike finns det många pärlor också, och Frankrike är rätt så prisvärt ändå tycker jag.

  Svara
 5. Madeleine

  Jag var i Portugal i juli. Verkligen fint, och klart billigare än andra ställen runt Medelhavet.

  Svara
   • Jenny

    Mysiga städer, rent och fint. Vi hittade stränder där vi kunde vara helt själva. Vi valde att flyga till Nice och åka färja över till Ajaccio där vi hyrde bil. I Ajaccio fanns det en strand mitt i staden som var hur trevlig som helst. Ön är ganska dramatisk med höga berg och slingrande vägar. Vi körde ett varv runt ön och höll oss mest vid kusten, vilket gör att jag vill tillbaka för att se mer av ön. Vi bodde på olika ställen och Calvi var en riktig pärla med lång strand och en gammal stad. Bonifacio är också en stad att besöka (men det är mycket dyrare i den södra delen av ön). Jag har varit på Sardinien också men det är mycket finare på Korsika.

    Svara
 6. My Persson

  Två kollegor (oberoende av varandra) har varit mycket nöjda med Portugal, över förväntan har de sagt.

  Svara
 7. Helena Hille Jardelid

  Albanien har fantastiska stränder med klarblått vatten. Inte varit där själv men har en kollega som åker dit gång på gång. Bra pris på mat mm också som jag fattat det.

  Svara
 8. Sue Zana

  Min man är portugis så vi har ju varit där en hel del. Kan varmt rekommendera det, fantastisk mat till väldigt bra priser, och lite vildare och mer levande stränder än Medelhavet.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>