Onsdag- projekt

Idag har jag varit lite flitig.

Red ett pass i ridhuset och det jag tog med mig från gårdagens träning var ”tryck ner häcken i avbrotten”. Inte min häck då utan Frenchies 😀, när jag bryter av från galopp till skritt.

Fliten bestod i att jag gjorde klart ett projekt jag haft längst ner på min to do-lista men som det ändå känns skönt att kunna bocka av.

Jag tömde loftet ovanpå den fd lösdriften på den lilla halm som legat där, sopade och satte därmed troligen punkt för fortsatt användning av denna yta.

Som man kan se om man tittar noga på den sista av bilderna ovan har några brädor gett sig och jag vågar ärligt talat inte gå där uppe mer av rädsla att trampa igenom ännu fler och kanske ramla ner och skada mig.

Och att lägga tid och pengar på att laga innertaket/ golvet ser jag ingen anledning till eftersom jag har ett bättre loft ovanför stallet och där jag får plats med väldigt mycket mer än den halm som redan ligger där.

Genom att sopa ur loftet kanske jag också minskar risken för främmande katter ännu mer för sist jag ville sopa där låg det en katt i halmen som jag inte ville jaga bort. Men halm drar onekligen till sig djur .

När jag ändå var i farten med att fixa och dona passade jag på att lägga 5 minuter på att tvätta bort damm från Frenchies box som såg ut så här före:

…..och så här efteråt:

Ingen större skillnad med andra ord men nu är det gjort 🙂 .

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    Liten fråga där om att trycka ner hästens rumpa i övergången. Hur? Varför? Mer bildligt för att inte ta övergången för mycket i handen? Förklara gärna.

    Svara
    • Birgitta

      Avbrotten blir lite abrupta och önskvärt är att bakdelen ska komma mer under hästen.

      Genom att inverka mer med sitsen och sitta tyngre i sadeln med upprepade halvhalter, även för att fronten ska stanna kvar i sin position så blir övergångarna mjukare.

      Hästen ska stanna med bakbenen först, inte tvärnita med frambenen med baken långt bakom sig om man ska överdriva förklaringen.

      Svara
  2. Anna

    Min franska ridlärare sade något om att ”lyfta magen” i övergångarna och hon menade givetvis hästen men jag som var lite språkförvirrad trodde hob menade min mage och förstod inte riktigt hur det skulle gå till haha.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>