Fredag- dyrt

Idag har det varit ett sådant där väder där mesiga Birgitta har fått bita ihop och intala sig att hästarna inte kommer att smälta bort i regnet.

Efter ett ridhuspass med Frenchie fick han på sig både ett tjockt vintertäcke och ett regntäcke utanpå detta och sedan var det tillbaka till hagen och regnet.

Men väderleksprognosen stämde tack och lov så det blev uppehåll efter någon timme och så vitt jag kan se står djuren fortfarande på sina ben där ute 🙂 .

Henke och jag unnade oss en mycket god lunch ute och passade också på att veckohandla.

Som jag sa till en arbetskamrat igår känner jag mig numera mest SUR när jag handlar, sur och snål…för i princip allting har blivit väldigt mycket dyrare.

Jag tycker synd om familjer med små inkomster men storätande tonåringar, där måste det verkligen märkas i plånboken ännu mer än hos oss.

Men det är väl bara att gilla läget och vänja sig för priserna lär knappast gå ner i framtiden?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Får också en chock varje gång jag ska betala men känner mig ändå lyckligt lottad som ännu har råd att äta det jag/vi vill.

  Svara
 2. Anna

  Priserna har tydligen stigit här i Frankrike också men jag har aldrig haft bra koll på matpriser så jag har inte riktigt märkt av det. Fick något av en chock i julas dock när jag handlade med pappa i Sverige och ett paket Bregott kostade 70 kronor.

  Svara
  • Birgitta

   ”Förr” brukade inte jag heller lägga märke till om matpriserna höjdes för då skedde det så smygande, någon krona här och där.

   Nu kan en vara som tidigare kostade 29 kronor över en natt kosta 39 kronor och det kallar jag verkligen inte för en liten höjning.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>