Seriöst?

En av de mest onödiga formuleringarna i diverse annonser måste väl ändå vara ”endast SERIÖSA köpare”.

Tror man verkligen att den som är ”oseriös” (vad som nu klassificeras som DET) låter bli att svara? Det tror INTE jag .

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Maria

  Det finns ju folk till allt, men om JAG skriver så förväntar jag mig att slippa de eventuella köpare som åker runt och provrider för att komma på vad det är de vill ha och inte vet exakt att ålder, utbildning, höjd osv faktiskt är den rätta, åtminstone på pappret. Och vet hur man utbildar en unghäst om det är en unghäst som säljs, eller kan rida det som krävs om det inte är en läromästare etc. Och ordvalet ger mig en känsla av att jag som säljare kan ställa mer frågor om köparen innan provridning och avboka redan innan en sådan, för att hen inte är rätt för hästen.

  Men det är ju inte alls säkert att andra delar denna uppfattning om vad seriös innebär.

  Sååå trött på folk som börjar i fel ände, oavsett vad man säljer, men att börja med att provrida och SEDAN meddela att man ska åka hem och diskutera med maken om man ska ha häst i familjen, vad för stallplats man ska ha, om man egentligen har råd, om det funkar med ungarnas träningar osv, det ska vara klart innan och är det inte det är man inte en seriös köpare, tycker jag, och då kan jag bara avpollettera dem utan större motivering. Typ så.

  Men fattar vad du menar, spännvidden i vad man själv tycker är seriös köpare och vad andra tycker är milsvid och det säger egentligen inget.

  Svara
  • Birgitta

   Ja man ska nog göra en ordentlig intervju från båda hållen (köpare OCH säljare) innan man bokar provridningar.

   Jag gissar att jag är långt ifrån ensam om att tycka att det är jättejobbigt att sälja sin häst med allt vad det innebär och att få besök av en velpotta som inte ens vet säkert ATT den ska köpa häst hade gjort mig arg.

   Däremot tror jag att få människor har självinsikt nog att inse att/ om de är ”oseriösa” och man lägger som sagt väldigt olika värderingar i detta ord.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>