Tisdag- spa-tips

Ordar inte så mycket om vädret idag; det räcker väl med att titta på bilderna som är tagna med knappt 4 timmars mellanrum. Inte på samma ställe så klart men ni fattar…

Jag började morgonen med att rida i ridhuset eftersom snön föll och det blåste och Lillis fick vackert stå kvar i sin box och ha sovmorgon eller nåt.

Det blev i alla fall ett bra pass och det kändes verkligen inte som något minus att Nina för ovanlighetens skull ställde in dagens träning redan för flera dagar sedan. Jag hade ju oaktat vad inte vågat köra dit.

Vi får se hur resten av dagen och veckan utvecklar sig; det blir ju som det blir så det går inte att planera för mycket utan bara anpassa tex bilkörning, hagvistelse och annat väderkänsligt efter rådande omständigheter.

Jag lyckades ta mig till ett bokat läkarbesök i Veberöd i alla fall och ska nu få en remiss för att få utprovat ortopediska skosulor pga min fortfarande mycket ömma häl. Att inte kunna gå utan smärta i över 3 månader (!!!) har ärligt talat tagit rätt hårt på mig.

Nu har jag precis haft besök av en arbetskamrat som varit på ”dag-spa” på ”The Lodge” som vi ju bor nästan granne med.

Arbetskamraten tyckte det var jättemysigt och priserna dagtid (295:- fram till 11.00 och 400:- till 14.00) var ändå ok tycker jag.

Ett trevligt sätt att umgås med någon vän tex om man har möjlighet att vara ledig en vardag?

Så…inget ”betalt samarbete” som det så vackert heter utan bara ett tips från mig!

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Charlotte

  Usch jag lider verkligen med dig – hälsporre/plantar fascit är så gräsligt. Foppatofflor är fula men SÅ bra som inneskor. Jag får tillbaka mina besvär direkt om jag glömmer ha inneskor.
  Och det som till sist löste mina hälsporrar på båda fötterna var stötvågsbehandling. Smärtsam men effektiv behandling (för mig i alla fall)

  Svara
   • Anette

    Det går sambon med sedan förra sommaren fick rådet att tejpa med sporttejp, vilket verkar hjälpa så att det gör mindre ont, men läkningen tar låååång tid och kan inte påskyndas enligt hans läkare.
    Han använder oxå originalcrocs inomhus för att avlasta så mycket som möjligt.
    Hoppas att specialsulor hjälper

    Svara
   • Minstral

    Jag har ju haft hälsporre ofta och någon läkare har även satt diagnos att jag fått fettkudde. Pratade med en arbetskamrat häromdagen som gav mig lite tips som redan på några dagar underlättat en en hel del. Jag har ju redan alla inlägg som finns att få och griper efter halmstrå i min smärta. Men det har iaf hjälpt mig att få bort toppen av smärtan.
    1. Rulla hälen hårt mot en brödkavel.
    2. Gör stretchövningar i trappa. Halva foten i trappan och stretcha hälen neråt.
    Detta har hittills hjälpt mig mer än alla k-sprutor och inlägg.

    Svara
    • Birgitta

     ”Gripa efter halmstrån” var ordet! Känner detsamma så jag provar ”allt”.

     Övningarna du skriver är för hälsporre som jag tack och lov inte har just nu utan nu är det hälkudden som gör ont och mot det hjälper tydligen bara inlägg.

     Svara
 2. Anette Fritzon

  Vi har varit ett par gånger på dag/kvälls-spa med Honulele-retreat för ”halva priset” när de haft kampanj – superhärligt typ en tisdagkväll.

  Är det hälsporre du har så rekommenderar jag att typ ”hänga” i en trappa med foten, stå med tårna på trappsteget och stretcha vaderna – ner med hälarna några minuter några gånger dagligen och det kommer att släppa. Smärta och värk kan göra även den mest positiva människa dämpad .

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>