Sommar vs vinterhagar

Ibland tipsar jag er om vad man ska fråga och titta efter när man letar ny stallplats och idag påmindes jag om en sak som jag själv tycker är viktig att kolla upp innan man eventuellt skriver på ett nytt uppstallningskontrakt.

Jag såg en kommentar på nätet där någon skrev något i stil med ”ska den där minimala fyrkanten kallas hage” och fick svaret ”det här är en vinterhage, på sommaren går hästarna i gräshagar”.

Och dessa kommentarer leder mig in på mitt tips:

När du letar ny stallplats; ta noga reda på HUR LÄNGE hästarna får gå i de utlovade gräshagarna!

En del stall har ovan upplägg med vinter vs sommarhagar men där sommarhagar verkligen bara får nyttjas just på sommaren, dvs från någon gång i juni till augusti/ september, dvs i absolut bästa fall 4 månader om året.

Och då måste man som hästägare fråga sig om det är värt att hästen står i en kanske liten ”grusruta” 8-8,5 månader om året för att få nyttja en gräshage 3,5-4 månader om året.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>