Fredag- haginspektion och gurka

Igår kväll gick Molly och jag en runda genom hagarna och jag kunde konstatera att det fortfarande finns en hel del för min ponny att gå och pilla med. Kanske inte speciellt näringsrik föda men lite sysselsättning och bukfylla i alla fall.

Frenchie har inte riktigt lika mycket ätbart i sin hage men han får å andra sidan lite ensilage ute som han oftast mest petar i.

Efter ett ridhuspass där jag tränade på…guess what….exakt…förvänd galopp så åkte Henrik och jag på vår numera sedvanliga fredagslunch och passade därefter även på att stanna till på Granngården.

Jag ville köpa gurkfrön inspirerad av en bloggläsare som redan (tack vare växtbelysning)  kan stoltsera med ätbara gurkor!

Det komiska är att jag inte ens äter gurka och har aldrig gjort men Henrik gör så det får bli min kärleksgåva till honom liksom eventuella tomater som jag förhoppningsvis kommer att skörda om x månader 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Minstral

  Gurka är jättelätt att odla och blir supergott. Jag brukar odla mini-slanggurkor, alltså inte inäggningsgurkor. De blir supergoda!

  Svara
  • Birgitta

   Hoppas att jag tycker att det är lika lätt! Orkar inte lägga för mycket tid på att odla. Jag återkommer i frågan!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>