Onödiga formuleringar

På tal om gårdagens inlägg om uppstallning så undrar jag om en del annonsörer tänker efter innan de svänger sig med olika uttryck i sina annonser.

Först en tjej som tar emot hästar för utbildning:

”Jag erbjuder stall med daglig utevistelse……”

Ehhh ja…det är liksom ett KRAV med extremt få undantag i Sverige så det är väl inget man behöver poängtera och framför allt inte om man vill ta emot andras hästar i sin vård?!?

Denna är också bra;

”Vi har lediga boxplatser för trevliga hyresgäster….”.

Aha…så vet man med sig att man är OTREVLIG så bör man hålla sig borta?

Ungefär som klassikern “endast seriösa köpare”….

Vem erkänner/ inser att man är oseriös?

Man kan lika gärna strunta i att skriva sådant som ovan för de som BORDE känna sig träffade kommer ändå inte att göra det. Tror jag.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Smurfan

  Har sett uttrycket ”inga snackare” flera gånger i annonser för hästar till salu. Visst, en del kanske ringer och pratar mycket utan att köpa någon häst till sist, men man måste väl få fråga eller?

  Själv drar jag alltid en liten presentation i början om vem jag är, vad jag ska ha hästen till och hur den skulle få det hos mig. Då kan säljaren redan där avgöra om hen är intresserad INNAN man börjar krångla med massa resor/provridningar. Personligen tycker jag att det redan i annonsen ska stå om hästen enbart säljs för avel, ska visas på premiering, tävlas osv. Då slipper man ju ringa och ”snacka i onödan”!

  Andra formuleringar i annonser som gör att jag inte ringer är:

  Endast seriösa köpare (Är det säljaren som har krånglat där eller?)

  Intressekoll (Har säljaren inte bestämt sig än?)

  Med gråten i halsen… (Kommer säljaren ångra sig och bli ett jobbigt klisterpapper om jag köper hästen?)

  Kan gå långt med rätt ryttare (Låter som en friskrivning. Klarar hästen inte ens gå över en bom fast det stod i annonsen att det är en hopphäst? Ja, det är väl ryttaren som inte är ”rätt”!)

  Ja jösses, tur att man inte köper häst så ofta!

  Svara
  • Birgitta

   ”Med gråten i halsen”….den var klockren!

   Jag är en person som oftast har otroligt lätt för att snacka (för?) mycket. Men samtligt säger jag som du; bättre att prata mycket på telefon än att köra x mil och konstatera redan i stalldörren att ”det här är helt ointressant”.

   Och det där med ”intressekoll” är ju bara urlöjligt liksom en annons jag såg igår; ”jag har eventuellt 2 lediga boxplatser”.

   Jamen sätt in annonsen när du VET….

   Svara
 2. Anna

  Alla annonser med krav på köparens personlighet/beteende tycker jag är lite av en varningssignal… Vad är säljaren för en typ undrar man.

  Svara
 3. Cia Wigström

  Ja, du… mycket ska man höra innan öronen trillar av…eller läsa…

  Jag har stall och hyr ut platser både i box och på lösdrift.
  Det där med inackorderingar är ett intressant dilemma.
  I mitt kontrakt står att man ska hålla ordning kring sig själv och sin häst.
  Att man ska bidra till en god stämning i stallet och att man har ansvar för att folk man tar med till stallet också ska efterleva detta.

  Detta kan vara väldigt intressant att tolka.

  Jag har ledig plats i mitt stall, är väldigt restriktiv med vilka jag tar in och vill dessutom ha något så udda som referenser…
  Ja, de som tycker detta är problem, kan man ju räkna bort med en gång

  Har just haft ute annons på min varmblodsvallack och jösses så många konstiga svar jag har fått.
  I annonsen står tydligt att min häst behöver en, erfaren och trygg ryttare som kan rida min häst som kan vara tittig och reaktiv på uteritt.

  Svar jag fått:

  En som person som bara behövde rida honom i ridhus de första året eftersom hon var en duktig ridskoleryttare som ridit lektion i 3-4 år. Så uteritter var inget problem, hon skulle inte rida ut.
  Bello älskar att ridas ute, han har knappt varit i ridhus.

  En som tyckte att hon kunde låna min häst och ville ha honom på avbetalning, någon veterinärbesiktning behövdes inte, inte heller provridning. Hon kunde hämta honom redan helgen efter hon skrivit med mig… eh… nej tack!

  Speciellt som jag också i annonsen skrivit att jag är noga med att se att min häst och tilltänkta ägaren ska fungera tillsammans.

  Efter många konstiga svar…
  Fick jag några vettiga.
  Den första vettiga familjen pratade jag med i telefonen ett par gånger. De hade ca 20 mil hit.
  Kom hit hela familjen,mor o två flickor provred. Det var fint lugnt och trevligt.
  Hade bokat in ytterligare en provridning helgen efter, men dem fick jag avboka eftersom första familjen ville ha honom.
  Han gick igenom veterinärbesiktningen häromdagen med MVG i protokollet. Flyttar i helgen.
  Ordning och reda SKÖNT!

  Så finns de de som skriver att de är duktiga på att hoppa och har hoppat 130 cm, i samma mess undrar de om de kan komma och testa hur mycket han kan hoppa och tycker att de ska komma nästa dag…
  Då har jag berättat att han inte är hoppad sedan i november eftersom det varit vinter och underlaget inte varit lämpligt för detta.

  Så finns det svar man får.
  Ger 5000 kommer och hämtar, behöver inte provrida eller besiktning. Snabbt och smidigt!?
  Ja, eller hur.

  Sorgligt att det finns folk som tror att bara för att Bello är en travare så spelar det inte någon roll, utan att jag bara vill bli av med honom.

  Så svamlar jag iväg igen.
  Vill du får du gärna använda detta om det skulle vara intressant.

  Svara
  • Birgitta

   Vilken tur att du är så noga!

   Blir inte förvånad men förbannad när jag läser. Vilka stolpskott! Tur att hon som bara skulle rida i ridhuset var ärlig i alla fall. Och otroligt skönt att du hittade en vettig köpare!

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>