Sadelskydd

Min Equipesadel är bekväm som en fåtölj MEN lädret är väldigt känsligt för tex regndroppar- det blir märken direkt.

Ett snabbt sätt att skydda sadeln på väg mellan stall och ridhus om man inte har ett riktigt sadelskydd nära till hands är att dra på ett ländtäcke som jag har gjort på bilden.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Vi har liiite längre till ridhusetzå jag köpte ett regnskydd till sadeln, vill ju inte ha dubbla reflextäcke. Enkelt att dra på, går även att rida ut i då där är uttag för stiglädren om man vill. Bättre än de värdelösa ridregntäcke som finns som släpper igenom fukten så fort man tagit av dem, typ om du lägger på det på väg till ridhuset och sen tänker lägga på det för att skydda sadeln från ösregn. Hinner bli rätt blöt på den lilla stunden på väg tillbaka.

    Svara
    • Birgitta

      De gånger jag köpt en ny Equipe-sadel har det ingått ett fint teddyfodrat sadelskydd men de är så jäkla trånga att trä på så jag ids aldrig använda dom.

      Svara
      • Gunilla Leonardsson-Ohlsson

        Jaha 🙂
        Ja de sadelskydddn jag har är bara i tyg. Men nojjig som jag är har dom även heltäckta täckjackskydd med heldragen dragkedja men de går inte att använda när jag ridermen skyddar dem bra i sadelkammaren ☺️

        Svara
  2. Frida

    Försvinner inte fläckarna när du putsar sadeln? Har haft Equipe och har nu Prestige, båda i kalvskinn och får också fläckar på lädret vid minsta regnstänk men en upputsning och ev lite olja så är fläckarna som bortblåsta.

    Svara
    • Birgitta

      Jo, de försvinner om jag putsar sadeln mer eller mindre direkt, har aldrig vågat låta det vara till typ nästa dag.

      Men för mig är det lättare att slänga över ett ländtäcke än att putsa sadeln 🙂 .

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>