Avarterna av sociala medier

Jag tycker att det mesta med Facebook och Instagram där jag är ganska aktiv är är mer positivt än negativt även om det som med det mesta finns avarter, framför allt om man kan skapa något fejk-konto och spy ut diverse galla genom detta.

Det senaste exemplet på hur…ursäkta…äckliga människor kan vara läste jag om nyligen och det handlade om ett inlägg på Facebook som ondgjorde sig över hur en ridlektion hölls.

Jag såg inlägget och även om jag kan ifrågasätta att man publicerar en suddig film på ett barn (?) som gissningsvis inte har en aning om att det blir filmat till häst så tycker jag ändå inte att det är på några vis försvarbart att någon tagit sig friheten att ta reda på vem som är moderatorns/ administratörens arbetsgivare och ringt upp denne med anledning av inlägget !?!?

Alltså vad är det för fel på en del människor !?! Ringa upp någons arbetsgivare !?!?

Känner man ett tvång att ringa någon ringer man väl polisen i så fall!?!

Visst…det kan måhända vara berättigat att ta kontakt med någons arbetsgivare under vissa, väldigt speciella omständigheter….vad vet jag…men i fallet ovan kan jag absolut inte se att detta skulle vara ok.

Vad tycker ni? Har jag fel?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    När man blir påkommen med djurplågeri tar man till alla medel som finns för att ”rentvå” sig. Kolla bara på alla stjärnryttare som beter sig som svin och blir filmade som hittar på alla ursäkter som ingen tror på och inte ens får nåt straff … Bara att fortsätta helt obekymrat !!!

    Svara
    • Birgitta

      Jag säger inte att det är rätt att dra en häst i munnen men att kontakta en administratörs/ moderators arbetsgivare för att detta lagts upp på en Facebooksida tycker jag är extremt märkligt och olämpligt oavsett.

      Till att börja med har jag genom åren sett hundratals lektionsryttare dra i hästar ungefär så (dvs inget djurplågeri i mina ögon) och dessutom finns det andra (polis, länsstyrelse eller ffa den som filmade) man bör kontakta.

      Svara
      • Linda Ferne

        Har tyvärr hört om flertalet som blivit utsatta för just att man ringer släkt/arbetsgivare osv när man blivit påkommen med sånt här… Den som borde hängas ut är ju ridläraren och inte ryttaren som inte får lära sig vad som är rätt och fel…

        Svara
        • Birgitta

          Instämmer och får väl till filmarens försvar säga att filmen var så suddig att jag inte ens kunde avgöra om det var ett barn eller en vuxen som red, än mindre urskilja ansiktet osv.

          Svara
  2. Anna

    Jag hänger nog inte riktigt med. Hade inlägget delats i en Facebookgrupp och någon som inte gillade detta hade då kontaktat gruppadministratörens arbetsgivare?

    Man kan ju tyvärr förstå varför totalitära regimer alltid verkar ha så många medlöpare bland folket…

    Dock undrar jag om det verkligen är lagligt att filma någon på en privat anläggning och sedan sprida materialet på nätet? I Frankrike vore det i princip olagligt. Då blir det ju en polissak för den som har filmat och delat materialet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>