Tisdag (med måndagskänsla)

Hade jag följt mitt schema (som jag bara har i huvudet och aldrig på pränt) för Frenchie hade han haft vilodag idag men pga andra åtaganden i veckan samt att han bara reds 30 minuter både igår och i förrgår ansåg jag att det var bättre att han fick röra på sig lite.

Och så resonerar jag; att ju lättare och kortare pass man rider desto mer sällan behövs vilodagar (om de ens behövs) medan man kan låta hästen stå helt var 5:e till 7:e dag om man mestadels rider ”ordentligt” och icke att förglömma; kan ha hästen i en hage där den kan röra sig rejält om den vill. Grusruta och stillastående häst kräver alltid att man i alla fall leder den en stund tycker jag, annars hade jag varit rädd för kolik (beroende på mängd kraftfoder förvisso).

Hur som helst joggade vi lite i skogen medan regnet strilade över oss och jag valde också lite nya vägar för variationen.

Jag har en runda jag oftast rider där jag kan galoppera långa sträckor och även klättra och den tar ungefär en timme med en hel del skritt  men eftersom skogen är enorm kan man verkligen variera sig om man vill.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>