Ännu ett säkerhetstillbehör

Ni har sedan i höstas flera gånger kunnat läsa hur jag sjunger säkerhetshandtagets lov.

Jag brukar hålla i det när jag skrittar i skogen och när jag rider fram på tävling.

Jag kan lätt både trava och galoppera OCH hålla i handtaget samtidigt och upplever inte att det stör där det hänger när det inte används (använder det aldrig i andra situationer än ovan) så jag tar aldrig av det.

Mig har handtaget hjälpt massor rent psykologiskt och än så länge har jag aldrig hamnat i situationer där Frenchie HAR farit iväg/ kastat sig när jag haft handtaget men däremot har jag vid två tillfällen ramlat av (förra våren) när jag inte HADE något handtag.

Nu hade jag kanske ramlat av ändå och hästen och jag var inte lika samspelta då osv men som sagt så hjälper handtaget MIG.

Jag ser nu att Eqviptus, där jag köpt mitt handtag lanserar en halsrem med samma syfte som handtaget och kanske passar det någon bättre?

Det jag gillar med Eqviptus produkter (jag har även stigläder och en grimma därifrån) är läderkvalitén och utseendet (grimman är min favoritpryl av alla mina lädersaker) men man kan så klart även använda sig av tex en sporr-rem i stället för ett säkerhetshandtag och ett stigläder i stället för en halsrem.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Filippa

    Jag har ett stigläder som halsrem. Mycket praktiskt eftersom hon kan ridas med remmen enbart också. Jag kallar den för min oh-shit-strap =)

    Svara
    • Filippa

      Nä nu ljög jag, det är inget stigläder, det är ena delen av två tyglar (den med spänne), stigläder blir för tjockt i handen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>