Tisdag-rymmare

Igår kväll läste jag om 6 hästar som hade rymt ur en hage hyfsat nära (5? km) Ryhus.

Enligt uppdateringen i morse var alla hemma igen och det kändes verkligen skönt att läsa eftersom hästarnas hage ligger precis vid en mycket trafikerad väg där många kör fortare än 100 km i timmen.

Jag tror att denna tiden egentligen är farligast vad gäller rymmande hästar; gräset börjar komma upp men medan hagarna många gånger är rejält nerbetade och söndertrampade så spirar gräset precis utanför väldigt grönt och frodigt. Och i sin iver att snappa åt sig detta så tar sig hästar ut….

Faktiskt har även jag, som i princip aldrig har strömmen påslagen börjat sätta på den då och då nu för att inte riskera oönskade övertramp.

Dagens önskade tramp förlades till utebanan som jag trodde skulle vara för geggig efter en del regn men som efter harvning blev hur bra som helst.

Har ju glömt att uppdatera er (förstår att intresseklubben varit otålig….) kring hur det går med Frenchies bensträckande och jo, tackar som frågar, det går utmärkt.

Det måste ha varit en förtroendefråga att han initialt inte våga stretcha frambenen framåt-neråt för efter bara någon dag gick det hur bra som helst och har fortsatt så.

Men lite konstigt var det tycker jag.

Om min ponny hade sprungit till skogs om man försökte stretcha HANS framben hade jag inte blivit förvånad för han har många issues när det kommer till kroppsberöring på olika vis men Frenchie verkar ha så genuint förtroende för även främmande människor och har tex aldrig reagerat när jag har bett olika människor hålla honom på tävlingsplatserna vi varit på.

På tal om hur gräset spirar just nu kan man på bilderna ovan se mina kejsarkronors utveckling. Den första bilden togs förra måndagen och den andra i söndags.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>