Tråkigaste sysslan

Härom dagen kom jag att tänka på något jag inte reflekterat över på väldigt länge:

Att det var flera år sedan jag behövde ägna mig åt något jag gjort under såååå många timmar som hästägare och som jag gärna slipper under resten av mitt liv; det urtråkiga hand-betandet!

Tänk så många timmar jag bara stått rakt upp och ner på grässlänterna runt ridskolan och tittat på medan mina hästar ätit girigt av det gräs som aldrig växte i våra söndertrampade grushagar runt omkring.

Även i andra stall har jag periodvis slösat bort massor av egen tid för att ge mina hästar något ”extra” när gräset i hagarna inte räckt till.

Sedan mobiltelefonerna blev så avancerade att jag kunde skicka mail, skriva blogginlägg eller läsa inlägg på Facebook blev hand-betandet något mindre tråkigt men jag är ändå oändligt tacksam att jag numera kan använda min tid på ett roligare vis.

Bilden: Archie som unghäst på MCR

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Men Birgitta, varje influenser med självaktning lägger ju upp bilder med hjärtögon och pussade mular i samband med att de betar sina hästar utanför sin minimala grusrutor, så det förstår du väl att det är mysigast i världen och det mest optimala?

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår att du raljerar och än om jag är den första till att instämma i att de flesta hästägare gör så gott DE tycker att de förmår, orkar, har råd och förutsättningar för så blir jag lite trött när jag ser det du refererar till.

      Att man själv gör ”inte så bra val” för sin häst må så vara av ovan uppräknade skäl (jag har tex aldrig påstått att mitt hästägande på en ridskola var det mest optimala för hästarna) men när influencers sprider dessa bilder är det långt värre.

      Dels är det för mig sorgligt och bedrövligt hur en del företag väljer att använda dessa marknadsförare av sina produkter mer för att de är kända (=kan sälja) än för att de står för bra hästhållning och dels för att influencern sprider en bild som dumma följare tror är bra.

      Det är också sorgligt när influencers hyllas så fort de lägger upp en bild där de galopperar på ett fält eller skrittar i en skog- som om detta är sååååå BRA och inte en ren självklarhet.

      Tror att varenda häst i hela världen hellre betar gräs i en hage än blir pussad på mulen !

      Svara
      • Linda Johansson

        Oj, såg att min kommentar ovan blev anonym, men det du skriver som svar var precis det jag syftade på (håller md i allt), och min kommentar var väldigt raljant eftersom jag blir så otroligt less på just det du beskriver.

        Svara
  2. Madeleine

    Jag tycker det är så avkopplande att handbeta hästarna. För mig känns det som ett vårtecken.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>