Min utrustning till Frenchie

Fick en fråga om vad jag använder för utrustning till Frenchie och tänkte berätta om en del av den i alla fall.

Om vi börjar med det absolut viktigaste om ni frågar mig, sadeln, så är det en Equipe, modellen heter Olympia.

Detta är Vickes sadel som tacksamt även passar Frenchie.

Även stigbyglarna kommer från Equipe (gåva från en annan ryttare) medan stigläderna kommer från Eqviptus och gjorden från Börjes:

Jag har hela vintern och våren använt ett renskinn från Röda stjärnan men använder annars i princip bara Mias schabrak sedan massor av år tillbaka:

Om vi går vidare till tränset kommer detta från Hööks liksom de träns jag hade till Vicke under många år. Tyglarna kommer från Eqviptus, martingalen (alltid på vid uteritt) är från Börjes och säkerhetshandtaget från Eqviptus:

Till vardags använder jag billiga grimmor från Gekås:

När jag åker iväg med Frenchie har han en av mina favoritprylar på sig; lädergrimman från Eqviptus. Den är i jättemjukt läder, snygg och nätt (väger lite och känns inte klumpig):

Benskydden fram fick jag av Frenchies ägare när jag köpte honom så de kan jag inte uttala mig om.

Täcken har jag alla möjliga varav några är köpta på Gekås, några begagnade från privatpersoner och det senaste (ett regntäcke) kommer från Hansbo. Min ponny har ett likadant:

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Smurfan

    Men asså, bilden på Lillis (det är väl han?) och skatan på rumpan är ju bara underbar! Är det bara ett tillfälligt ögonblick eller ”går fåglarna ihop” med dina hästar? Här där jag bor traskar sädesärlorna under magen på hästarna hela sommaren. De hoppar upp och snappar åt sig bromsar innan de ens hinner landa på pållarna. Samarbete över artgränserna när den är som bäst!

    Svara
    • Birgitta

      Yes, bilden är på den lille men bara dagar före eller om det var efter tog jag en liknande bild på Frenchie.

      Fåglarna här ÄR fascinerande, roliga och smarta!

      De vet tex att ponnyn äter helhavre och kan lämna enstaka korn så de står alltid nära när han får sin mat redo att rensa upp.

      Jag kan inte svära på att det är samma gäng så klart men tror det. Några stora svarta fåglar (skator?) och en eller två fasaner brukar det vara.

      Frenchie äter uppblött foder så han är inte lika intressant för fåglarna, däremot kan Molly slicka på maten om hon får chansen och när det är matolja i den som hon uppenbarligen gillar.

      Det är härligt att se hur djuren lever i samförstånd och utan agg till varandra.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>