Min utrustning till mig själv

Som ni säkert har förstått är jag definitivt ingen modeslav som måste ha ”det senaste”. Jag måste inte heller köpa allting nytt eller betala hur mycket pengar som helst för whatever även om jag gillar fina saker.

Smaken är absolut som baken och jag tycker själv att jag ser fullständigt ok ut när jag tränar och tävlar och det är det viktigaste för mig- inte varifrån mina saker kommer eller vad de har kostat.

På denna bilden ser ni hur jag ser ut när jag tävlar:

Ridbyxorna kommer jag inte ens ihåg var jag har köpt men det var garanterat på någon rea eller möjligen på Gekås. Jag har haft dom i många år. Samma sak med ridblusen.

Hjälmen vet jag kommer från Gekås och kostade runt 400 kronor och den är ca 1 år gammal.

Ridjackan, som jag älskar, har jag fått från en god vän (vet ej märke) och den är en favorit. Lätt att knäppa (dragkedja och knappar utanpå) och i ett stretchigt material.

Stövlarna, ett par Königs, köpte jag på en outlet och de är ett av mina största fynd. De kostar nya runt 7000 såg jag på nätet och jag tror att jag gav runt 300 kronor!!!!

Till vardags rider jag i ridskor och shortshaps från Ariat, båda gåvor från Henrik och köpta på Hööks. Jag hade dessförinnan ett par shortshaps från Gekås för typ 100-150 spänn och de var hur bra som helst.

Spö har jag ett från Gekås till vardags och det kostade ca 50 kronor och är i ärlighetens namn lika bra som ett många gånger dyrare dito som jag fick av Henrik i present och som kommer från Hööks. Det sistnämnda har jag alltid i transporten när det inte används.

Sporrar rider jag nästan aldrig med och har ingen aning om varifrån de kommer då alla paren är typ tusen år gamla och inga av dom är några märkes-sporrar.

Handskarna på tävling är av märket Roeckl och en present från Henrik, vardagshandskarna kommer från Gekås och kostade 89 kronor paret. De sistnämnda har jag haft flera par av genom åren och tycker de är i princip likvärdiga med Roeckls.

De ridbyxor jag ridit med till vardags i vinter/ vår är ett par Eurostar köpta på en outlet för 250 kronor (samma som där jag köpte stövlarna) och annars kommer mitt senaste köp från Ps of Sweden, ett par jättesköna jeansridbyxor köpta på rea för under tusenlappen.

När det kommer till tröjor har jag alla möjliga, en del från Gekås och andra från Hööks framför allt.

Jackor har jag också köpt på Gekås genom åren eller tagit över någon jacka från Henrik som han tröttnat på.

Mitt mest använda plagg i många månader varje år är termobyxorna och de köpte jag också på en outlet för kanske 200-300 kronor.

Gummistövlar är banne mig ett måste på landet och mina är ett par Ariat från Hööks, också de en present från Henrik.

Avslutningsvis har jag ett pannband från Hööks (se bild) som jag också har använt hur mycket som helst, både i stallet och till vardags; det kostade under hundralappen.

Fun fact är att jag köpte jackan på bild (från Schockemöhle) för runt 10 år sedan för att ha i stallet.

När den kom tyckte jag att den var ”för fin” och opraktisk (pga dunet) att ha annat än till vardags så den har aldrig använts till sitt ursprungsändamål men fungerar fortfarande efter så många år (men behöver torktumlas i tusen timmar efter tvätt).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Smurfan

    Hur många gånger i veckan/månaden tvättar du ridbyxorna? Jag tycker det är det som ”dödar” dom. Jag använder oskodda ridbyxor till i princip allt stalljobb, inte bara ridning, och då blir det ju tvätt OFTA. (På 8 månader med tvätt ca 1-2 gånger i veckan gör man slut på Hööks billigaste oskodda byxor.)

    Hur tycker du kvalitén skiljer sig med prisskillnaderna? Betalar man bara för märket eller håller de bättre än de billiga gekås-grejorna?

    Svara
    • Birgitta

      Tack för som alltid bra input/ frågor!

      Din och min ridbyx-användning skiljer sig åt ganska mycket eftersom jag numera är en slashas som har omfamnat det ödsliga livet på landet 🙂 🙂 🙂 . Med andra ord kan jag gå ut och slänga soporna i bara t-shirt och trosor eller ta in hästarna i långkalsonger. Helt sant.

      Med detta sagt använder jag i princip bara ridbyxor när jag rider dressyr. När jag rider ut rider jag vinter och höst i termobyxor med joggingbyxor under.

      Så slitaget på mina ridbyxor är mindre och jag tvättar dom inte varje vecka nej.

      För mig går smärtgränsen för ett par ridbyxor runt 1000 kronor, max.

      Det är så lätt att göra hål på ett par ridbyxor oavsiktligt (de bästa ridbyxorna jag någonsin haft gick sönder av att en valp hoppade på mina ben, fastnade med sina tänder i tyget och rev itu dom….) så jag vill inte ha lagt hur mycket pengar som helst när det finns helt ok byxor för mindre pengar.

      Jag vill för övrigt numera inte ha helskodda då detta sliter på sadeln.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>